Epidemiolog: Coronavirusul se transmite mai greu

De Oana Savin, pe Ultimul update Miercuri, 19 august 2020, 17:12
Epidemiologii vin cu vești bune referitoare la pandemia de COVID-19. De la începutul lunii august, virusul SARS-CoV-2 se transmite mai greu. 

Potrivit lui Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, de la începutul acestei luni numărul bazal de reproducere a virusului s-a stabilizat la cifra 1, notează Mediafax.

Acest lucru înseamnă că dacă o persoană s-a infectat cu noul coronavirus, infectează, la rândul ei, încă o persoană. Dacă numărul este mai mare de 1, atunci un pacient care suferă de COVID-19 poate infecta mai mult de o persoană.

Citește și: Simptomele COVID-19 ce pot fi observate pe fața unei persoane infectate

Deși evoluția este în scădere, specialiștii sunt de părere că lucrurile se vor schimba din toamnă, odată cu începerea cursurilor și cu sezonul virozelor.

„Începând din data de 25 mai am început o creștere treptată a numărului bazal de reproducere. La început mai ușor și apoi în unele perioade mai accentuat, cum s-a întâmplat la mijlocul lunii iunie. El s-a menținut practic între 1.1 și 1.2 o perioadă lungă de timp. Concluzia este că numărul de cazuri noi nu va scădea până când acest număr bazal de reproducere nu va scădea”, a afirmat Emilian Popovici.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter