Elena Udrea va fi extrădată în România, unde va trebui să execute șase ani de închisoare

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 17 iunie 2022, 11:37

Elena Udrea va fi extrădată în România, după cum au decis magistrații bulgari de la Curtea de Apel din Sofia. Fostul ministrul al Turismului este condamnată la șase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”.

Judecătorii bulgari au decis vineri, 10 iunie, ca Elena Udrea – aflată în arest în Bulgaria de două luni – să fie adusă în România pentru a executa pedeapsa de 6 ani de închisoare primită în dosarul „Gala Bute”.

​​Se pare că nu există justiție pentru mine. Sau nu în România și Bulgaria, a declarat Elena Udrea în momentul în care a ieșit din sala de judecată din Bulgaria.

Udrea se va întoarce în arest, iar locul și data la care va fi predată polițiștilor români vor fi convenite ulterior între Parchetul General din Bulgaria și autoritățile române, în termen de 10 zile de la pronunțarea Hotărârii Curții de Apel din Sofia.

Fostul demnitar ar urma să ajungă la Penitenciarul Târgşor pentru a-și executa pedeapsa.

Ce le-a spus Elena Udrea magistraților bulgari

În Bulgaria, Elena Udrea le-a cerut judecătorilor să respingă cererea statului român de extrădare a sa, din „cauza tuturor abuzurilor și încălcărilor de lege” în ceea ce o privește.

Citește și: LIVE UPDATE: Război în Ucraina

50 de ani de la imortalizarea fotografiei „Fata Napalm”. Ce s-a întâmplat cu fetița din imagine

Vlăduța Lupău se va muta în curând în noua casă. Cum arată și unde se află

Britney Spears și Sam Asghari s-au căsătorit. Primul soț al artistei, ridicat de polițiști de la eveniment

În al doilea rând, am 20 de ani de politică și nu îmi este frică, dar sunt mama unui copil de trei ani și nu pot să iau în calcul că dacă sunt în stare de așa presiuni și abuzuri, sunt în stare de orice. Care e miza? Nu știu. Există această realitate a unui proces inegal și împotriva integrității mele fizice, vă rog să respingeți, a spus Elena Udrea, potrivit Libertatea.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter