Doctorul Emilian Imbri: Pandemia de COVID-19 va dura și în 2022

De Unica.ro, pe
Emilian Imbri, fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Capitală, este de părere că pandemia de COVID-19 va dura și în 2022. Mai mult, acesta este convins că municipiul București va ajunge să se închidă din cauza numărului mare de cazuri. 

Emilian Imbri a făcut previziuni sumbre cu privire la evoluția epidemiei de COVID-19 din România. Medicul este de părere că situația va deveni din ce în ce mai dificilă din cauza numărului mare de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, dar și al cazurilor grave, care ar fi tot mai multe. 

„Mai durează foarte mult. Trecem în anul următor cu mască. Va fi din ce în ce mai rău. Bucureștiul mai mult ca sigur se va închide. Va fi mai rău decât ce a fost. Vor fi pacienți mai mulți și cu simptomatologie mai gravă. Situația nu mai este sub control. Trebuie luate măsuri mult mai stricte, nepopulare. Va fi un tsunami al infectărilor. Nu mai e timp de șovăială”, a atras atenția Emilian Imbri marți seara într-o emisiune de la TVR, potrivit Libertatea.ro.

„Doar ieri avem 5-6.000 de infectări și cu toate astea nu mai sunt paturi în spitale. De ce oare?”

„Dacă acum două luni în spitalul Babeș unde am lucrat eu erau peste 200 de locuri libere, în momentul de astăzi nu mai este niciun loc liber. Nu vorbim de ATI, ăsta este un subiect închis, pentru că nu cred că a fost o zi în care un pat de terapie intensivă să fi fost liber. Sau, dacă a fost liber, a fost câteva ore.

La numărul mare de infectări, sigur că nu avem numărul pe care l-am avut în decembrie, când intrasem ușor într-o spaimă, aveam 10.000-12.000 de infectări pe zi. Firesc, lumea a intrat în panică. Doar ieri avem 5-6.000 de infectări și cu toate astea nu mai sunt paturi în spitale. De ce oare? Pentru că înainte erau cazuri ușoare, care puteau să stea și acasă.

Citește și: Meghan Markle și Prințul Harry nu s-au căsătorit înaintea nunții regale

Gina Pistol a dezvăluit numele fiicei sale cu Smiley

Carmen Brumă: Ce mănânci rapid și sănătos seara când nu ai timp să gătești

Alexandru Rafila: “Vaccinul de la AstraZeneca este bun și sigur”

Acum se pare că vin la spital, fără nicio frică, cei care nu se mai simt bine acasă și sunt bolnavi, au teste pozitive, ei continuă să rămână acasă și stau până când realizează că sunt la o limită. Unii realizează la timp, alții încă nu realizează și ajung cu o zi, două peste această limită sensibilă și cine încearcă să-i recupereze face eforturi foarte mari”, a spus medicul pentru Digi24.

Mesajul lui Emilian Imbri: „Măcar cei care știu că sunt infectați să șadă locului”

Expertul în sănătate a lansat și o rugăminte pentru români: „Rog măcar persoanele bolnave, infectate, să stea în casă și să nu circule. Eu vă asigur că în momentul ăsta circulă foarte mulți oameni care sunt cu test pozitiv și foarte mulți care nu au testul, dar sunt infectați. Eu aș cere tuturor să transmită acest mesaj: măcar cei care știu că sunt infectați să șadă locului. Într-o astfel de situație virusul circulă cu mască și cu adeverință. Virusul s-a mascat, s-a împrietenit cu niște persoane care îl transportă de colo, colo cu mască și cu adeverință”, a mai subliniat acesta.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter