Directorul TNB refuză să proiecteze culorile drapelului Ucrainei pe clădire. „Vă și înrolați când veți fi chemați la arme?”

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 15 martie 2022, 15:43

Mircea Rusu, directorul Teatrului Național București, a declarat că refuză să proiecteze culorile drapelului Ucrainei pe clădirea TNB și nu ar scoate din programul teatrului piesele scrise de dramaturgii ruși.

Declarațiile acestuia vin în contextul războiului dintre Ruia și Ucraina. De la pornirea conflictului militar rus în Ucraina, mai multe personalități din întreaga lume, inclusiv din domeniul culturii, au condamnat acțiunile rușilor. În UK, Germania și Italia, mai mulți oameni de cultură ruși – actrițe, soprane, drijori – au fost concediați în semn de solidaritate cu poporul ucrainean.

Citeşte şi: Vila uneia dintre fiicele lui Vladimir Putin, confiscată de un activist francez. Va fi ocupată de refugiați ucraineni

Nu admit așa ceva. Voi refuza categoric (n.r. – să scoată din program piesele scrise de dramaturgii ruși). Nu au nicio vină nici Cehov, nici Gorki, nici Turgheniev și așa mai departe pentru că actualii conducători ruși fac ce fac. Dimpotrivă, noi trebuie să avem puterea să nu amestecăm lucrurile. Cultura rusă este una excepțională.

Cultura rusă a dat dramaturgul cel mai mare, Cehov. Este greu să trecem peste asta. Sunt niște excese de zel. Mi s-a sugerat să punem niște proiectoare cu care să colorăm TNB în culorile Ucrainei. Nu cred că ăsta este rolul teatrului. Este un rol al politicii. Rolul nostru este altul. Aș vrea să văd dacă vă și înrolați când veți fi chemați la arme, dacă veți fi la fel de generoși și de emoționați – a declarat Mircea Rusu, într-un interviu acordat Antena 3.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter