Designerii români își prezintă creațiile într-unul dintre cele mai luxoase resorturi din Dubai

De Mădălina Manole, pe
Designerii români își prezintă creațiile într-unul dintre cele mai luxoase resorturi din Dubai, în an centenar, pentru diplomații din toată lumea, media, membrii ai familiei regale din Dubai, achizitori și designeri și celebrităi din Orientul Mijlociu.
Romanian Fashion Evening Dubai este un eveniment realizat cu suportul Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni, Consulatul General al României in Dubai si Asociatia Bucharest Fashion District și își propune să promoveze brandurile românești în Emiratele Arabe Unite, unde mare parte dintre designerii români deja exportă.
Cătălin Botezatu, Miau by Clara Rotescu, Kikilou by Kiki Dumitrescu, Balisarda (bijuterii din pietre prețioase) și Atelier Faiblesse vor prezenta pe un podium spectaculos creațiile lor: „Prin Federația Română de Design și Accesorii am reușit anul acesta să promovăm moda românească peste hotare, prin acțiuni în locații spectaculoase. Pentru că ne dorim să exportăm, să trecem granița cu creațiile noastre, aceasta asociație a adunat ca și membri nume și brand-uri reputate din industria de modă și se bate sș le scoată în lume, să deschidă granițele pentru ele. Avem sute de designeri și producători români talentați, creațiile noastre se bucură de succes în străinătate, dar ca să fie cunoscute trebuie să le promovăm acolo prin show-uri de modă, să fie văzute de achizitori, oameni de afaceri, diplomați. Asta o să facem și în Dubai, într-o locație superbă, Fairmon, un resort de 5 stele ireal de frumos, unde o să ne demonstrăm încă o dată talentul”, – a declarat Cătălin Botezatu.
Catalin Botezatu
Miau by Clara Rotescu va fi în Dubai, în 19 Decembrie, cu o colecție având ca inspirație poezia lui Nichita Stănescu: „Este unul dintre marii români fără nici o statuie, nici măcar acum de centenar…..daca hainele mele ar fi vreodată statui, atunci ele toate ar trebui sa fie frânturi din Blaga, Nichita, Sorescu…Ma bucur însă că în an centenar, am reușit să facem o carte de vizită frumoasă țării noastre prin show-urile de modă pe care le-am avut la Paris și Atena, și acum în Dubai. De data aceasta avem și sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, al doamnei Natalia Intontero, care va aduce la eveniment românii noștri care dezvoltă afaceri serioase în Emirate. Suntem un popor care a uitat să se laude, și care, chiar are cu ce.” – a declarat Clara Rotescu.
Designerii români își prezintă creațiile într-unul dintre cele mai luxoase resorturi din Dubai
Pentru Cătălina Dumitrescu, designerul brandului Kikilou, moda este o declarație de libertate. În 2010 a început să realizeze creații feminine, din materiale naturale, mătase, dantelă, tafta de mătase, iar detaliile fine se lasă descoperite, păstrând ținuta misterioasă. Cătălina crede că eleganța veritabilă își are rădăcinile în simplitatea care surprinde, în artă și în piesele vintage nemuritoare, ce pot fi infinit interpretate într-o manieră originală și spectaculoasă.
Designerii români își prezintă creațiile într-unul dintre cele mai luxoase resorturi din Dubai
Ca spectacolul să fie complet și complex s-au ales și doua brand-uri de accesorii, Balisarda, brand românesc de bijuterii din pietre prețioase și perle, realizate manual, o afacere de familie de succes a soților Nemes, care se poate bate ca și calitate și mod de prezentare cu orice casă de bijuterii celebră din lume, dar și un atelier de încălțăminte româneasca, Faiblesse, brand purtat de toate vedetele autohtone, renumit pentru calitatea de necontestat a produselor.
Nu lipsește nici o expoziție de ie româneasca, semneata Virginia Linul care este creator de frumos și păstrător de tradiții, doctor în Istorie și Etnografie, omul care duce mai departe peste veacuri povestea fără sfârșit a costumului popular românesc. Îndrăgostită de tot ce este românesc, Virginia Linul este și un veritabil ambasador al tradițiilor noastre, prezentând costumul popular cu entuziasm și bucurie în întreaga lume, Arizona, Germania, Franța, Turcia, Cipru, Italia fiind doar ultimele țări unde a avut în ultimul an expoziții.
Evenimentul se va încheia cu un recital pop opera susținut de soprana Ianna Novac care va cânta în duet cu soțul ei, tenorul Octavian Dobrota.
Sursă foto: PR
Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter