Cum arată declarația pe propria răspundere pentru a trimite copilul la școală din toamnă

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 21 august 2020, 10:40

O nouă declarație-tip, menționată în ghidul publicat de Ministerul Sănătății pentru începerea cursurilor din 14 septembrie, ar putea deveni obligatorie pentru părinţii care îşi vor duce copiii la şcoală.

Deocamdată este vorba despre un proiect, pus în dezbatere publică.

Dacă proiectul va fi aporbat, elevii ar putea intra în şcoală doar cu declaraţia pe propria răspundere completată de părinţi, potrivit căreia copilul nu a prezentat simptome specifice COVID-19, nu a fost diagnosticat cu această boală şi nici nu a venit în contact cu o persoană testată pozitiv în ultimele 14 zile.

Delarația poate fi descărcată aici.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat joi seara, la TVR, că și-ar dori ca în această declarație să fie introdusă în declarație sintagma „după cum cunosc” pentru părinții care nu sunt 100% siguri de stare de sănătate a copilului.

Citește gratuit ediția de august a revistei Unica. O găsești AICI

„Știu despre această îngrijorare a părinților, am primit și noi la Ministerul Educației numeroase semnale în acest sens. Această declarație pe care Ministerul Sănătății a pus-o ca parte componentă a documentului respectiv este necesară pentru că și părintele trebuie să își asume alături de școală și de autoritățile locale această revenire la cursuri. Având în vedere că va fi supus părintele la o declarație pe propria răspundere și acolo sunt menționate și articole din Codul penal, cred că ar trebui adăugată o sintagmă ‘după cum cunosc’ sau ceva care să asigure și părintele că există posibilitatea să greșească. Nu putem să spunem că din start este părintele de rea credință și aduce copilul bolnav la școală„, a declarat ministrul Educației, în cadrul emisiunii „Tema zilei”, difuzate la postul național.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter