Condițiile în care copiii pot rămâne acasă să învețe online

De Unica.ro, pe

Pentru a evita riscul infectării cu COVID-19, copiii care suferă de boli cronice sau au în familie persoane din categorii de risc pot face școala doar online.

Citește gratuit ediția de septembrie a revistei Unica. O găsești AICI

Acest lucru este posibil, potrivit ministrului Educației, Monica Anisie, doar dacă părinții duc la școală o adeverință de la medicul de familie care să confirme existența problemelor de sănătate.

Citeşte şi: Profesorii nu vor mai folosi catalogul în clase. Cum vor pune notele

„Părintele trebuie să evalueze starea de sănătate a membrilor de familie și, dacă părintele consideră că este o situație care ar putea să genereze o boală suplimentară pentru membrii familiei, poate opta pentru învățarea online. Am experimentat deja acest lucru în perioada pregătirii pentru examenele naționale. Este suficient să anunțe școala că are un caz de îmbolnăvire în familie și să prezinte un document în acest sens, pentru că există posibilitatea ca fiecare să aleagă varianta statului acasă, însă Ministerul Sănătății a prevăzut acest lucru, că vor putea desfășura activitățile educaționale în sistem online. Prin urmare, școala trebuie să asigure posibilitatea de a continua învățarea de acasă”, a explicat Anisie, potrivit digi24.ro.

Sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter