Comisia Europeană: până în vară, rata vaccinării la adulți ar putea ajunge la 70%

De Unica.ro, pe

Comisia Europeană vrea ca până la vară rata vaccinării anti-COVID-19 în Uniunea Europeană să ajungă la aproximativ 70% în rândul adulților până la vară.

Totodată, Comisia Europeană vrea ca până în martie să vaccineze 80% din personalul medical și din persoanele cu vârste peste 80 de ani. Noile obiective sunt incluse în documentul care va fi dezbătut la summitul UE din 21 ianuarie, care se va desfășura sub formă de teleconferință, după cum arată Libertatea.

Summitul se va concentra pe vaccinarea anti-COVID-19, în condițiile în care statele membre ale Uniunii Europene încearcă să își coordoneze eforturile de combatere a pandemiei. Totodată, liderii statelor vor analiza posibilitatea de a implementa un pașaport de vaccinare, precum și alte privilegii asociate pentru persoanele care se vaccinează anti-COVID-19.

Un asemenea document ar trebui să precizeze numele persoanei vaccinate, tipul vaccinului și țara unde s-a administrat vaccinul. Comisia urmează să susțină ca eventualele privilegii acordate persoanelor vaccinate, dar și posibilitatea de a intra la restaurant sau de a avea acces facil la călătoriile în scop de vacanță să fie lăsate la latitudinea statelor membre.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter