Unde te poți vaccina împotriva COVID-19 după încheierea campaniei naționale

De Unica.ro, pe

Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) își va încheia activitatea, potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu. Cei care vor dori să se imunizeze o vor putea face în continuare.

Persoanele care vor dori să se vaccineze împotriva COVID-19 și după încheierea campaniei CNCAV vor trebui să meargă la medicii de familie care desfășoară această activitate, a spus Andrei Baciu, potrivit Libertatea.

Se închide activitatea Comitetului, pentru că se trece de la o acţiune de tip campanie, cum era până în momentul de faţă, la una care este definită de o acţiune de vaccinare clasică în cadrul registrului naţional şi al Programului naţional de imunizare, adică vaccinare cum o fac copiii sau cum o facem, spre exemplu, în vaccinarea antigripală.

Ne vom putea vaccina la medicii de familie. Ne vom putea vaccina la oricare dintre ei, absolut. Nu trebuie ca medicul nostru de familie să fie obligatoriu cel care ne vaccinează. Ne vom putea vaccina la oricare dintre aceşti medici de familie, a explicat secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

Pe platforma de vaccinare împotriva COVID-19 vor fi afișate în continuare centrele de vaccinare

Acesta a mai dezvăluit că pe platforma de vaccinare va rămâne o hartă interactivă unde vor fi afișate centrele de vaccinare, adică cabinetele medicilor de familie care vaccinează împotriva COVID-19.

Citește și: Un bolovan misterios de 50 de kilograme, căzut din cer, a distrus o casă din Hunedoara

Runda de negocieri Rusia-Ucraina din Turcia s-a încheiat. Care sunt concluziile

Când au început, de fapt, tensiunile dintre Will Smith și Chris Rock. Noi detalii despre scandalul de la Premiile Oscar ies la iveală

Soția lui Alec Baldwin este însărcinată din nou. Actorul va deveni tată pentru a opta oară

„Procesul va fi unul simplu atât pentru cei care vor dori să facă o doză suplimentară, dacă va fi luată această decizie, cât şi pentru cele 13.000-15.000 care se vaccinează în continuare săptămânal fie cu prima doză, fie cu a doua doză sau o doză de rapel”, a mai spus Andrei Baciu.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter