Ce restricții trebuie să respecte turiștii care vor merge la mare de 1 mai și de Paște

De Unica.ro, pe
Turiștii care aleg să meargă la mare în vacanța de Paște și de 1 mai vor trebui să respecte toate restricțiile impuse de autorități în vederea combaterii răspândirii noului coronavirus. 

Turiștii se vor putea distra pe litoralul românesc, însă cu respectarea strictă a regulilor de distanțare socială și purtare a măștilor de protecție. De asemenea, după ora 20.00 aceștia nu vor mai putea să părăsească locurile unde sunt cazați. Terasele și magazinele se vor închide de la ora 18.00.

„Legea n-o negociem cu nimeni. Sănătatea e mai importantă decât orice”, a declarat ministrul de Interne, Lucian Bode, potrivit Digi24.

Cei care vor petrece vacanța de Paște și de 1 mai la mare vor putea însă să rămână afară până la ora 02:00 în noaptea de Înviere.

Citește și: Carmen Brumă, îngrijorată pentru fiul ei: „Am fost foarte paranoică”

Actorul britanic Paul Ritter a încetat din viață la 54 de ani

Fiica Oanei Roman, întâlnire emoționantă cu bunicul ei, Petre Roman

S-a confirmat. Nelu Ploieșteanu a murit de COVID-19

„Pentru Paște avem în hotărârea CNSU în care e reglementat foarte clar că în intervalul 20.00 – 02.00 asigurăm în condiții de securitate și sănătate maximă a celor care doresc să participe la slujba de Înviere, deplasarea la biserică, respectiv deplasarea spre casă. Acestea sunt misiunile în care sunt implicate Poliția Română, Jandarmeria Română, și nu altele”, a adăugat ministrul.

Până ieri, 6 aprilie, în județul Constanța numărul total de cazuri COVID-19 confirmate era 39.440, iar rata de incidență din ultimele 14 zile era de 4,21 la mia de locuitori.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter