Ce au găsit pompierii când au ajuns la Institutul „Matei Balș” pentru a stinge incendiul

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 29 ianuarie 2021, 11:09
Colonelul Cătălin Şchiopu, comandantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București, a povestit ce au găsit pompierii când au ajuns la Institutul „Matei Balș” pentru a stinge incendiul.

Un incendiu violent a izbucnit la Institutul „Matei Balș” din Capitală în această dimineață. Flăcările s-au extins la parterul pavilionului 5, iar patru persoane și-au pierdut viața. Peste 100 de pacienți au fost evacuați și mutați la alte secții din același spital sau la alte unități sanitare.

Colonelul Cătălin Şchiopu, comandantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București a declarat că primul apel la 112 a fost primit la dispecerat la ora 5:05, iar primul echipaj de pompieri a ajuns la faţa locului la ora 5:13.

Citește și: Toni Grecu de la Divertis, transferat în alt spital după incendiul de la „Matei Balș”. Cum se simte artistul

Ce au găsit pompierii când au ajuns la Institutul „Matei Balș” pentru a stinge incendiul

„Am constatat că ardea cu flacără deschisă la parterul clădirii, pe o suprafaţă de circa 100 – 120 de metri pătraţi. Au fost afectate patru saloane.Era o ardere generalizată cu degajări mari de fumşi cu posibilităţi reale de extindere la etajul unu pe faţadă. Am intervenit atât din exterior, cât şi din interior. S-au constituit echipe de căutare-salvare, concomitent cu echipele de localizare şi lichidare a incendiului”, a declarat colonelul Şchiopu.

„Am avut 24 de autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 4 autoscări de salvare de la înălţime, patru pentru descarcerare şi 10 microbuze pentru transport persoane”, a mai precizat comandantul ISU București, potrivit știrileprotv.ro.

Nu se știe încă din ce cauză a izbucnit incendiul.

Citește și: Raed Arafat, detalii despre incendiul de la Institutul „Matei Balș” din București: „Nu era secție de Terapie Intensivă”

„Momentan nu este clar. Vin de la Matei Balş am văzut clădirea. Evident că a fost un incendiu violent. (…) Sunt 2 piste: o problemă punctuală, o greşeală individuală (…) datoria noastră este să ne uităm la greşelile de sistem. Aştept să văd rapoartele de control care s-au făcut, am cerut toate aceste rapoarte din ultimele 6 luni”, a declarat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, potrivit Digi24.

Despre pacienţii evacuaţi din pavilionul în care s-a produs incendiul, ministrul Sănătăţii a declarat că: „Nu toţi sunt în stare gravă. Din informaţiile mele sunt patru pacienţi în stare gravă la Balş. Circa 40 de pacienţi fuseseră transferai la alte spitale din Bucureşti. Sunt locuri suplimentare. La Victor Babeş, minim 60 de locuri”.

Sursă foto: Libertatea/Vlad Chirea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter