Ce a pățit tânăra din Italia care a primit o supradoză de vaccin Pfizer

De Unica.ro, pe
Virginia, tânăra de 23 de ani din Italia, care a primit din greșeală o supradoză de vaccin Pfizer, se confruntă cu o reacție ciudată a organismului. Mama sa a fost nevoită să apeleze la un celebru virusolog italian pentru a afla ce se întâmplă cu fiica sa. 

Virginia, o studentă din Italia în vârstă de 23 de ani, a fost vaccinată duminica trecută cu patru doze de vaccin Pfizer, nu cu șase, cum s-a crezut inițial. Asistenta care a vaccinat-o pe Virginia a uitat să combine substanţa activă cu ser fiziologic. Se pare că incidentul a fost cauzat de „o activitate de rutină cu volume mari şi sub presiune din cauza necesităţii de a respecta riguros termenele”.

Ce a pățit tânăra din Italia care a primit o supradoză de vaccin Pfizer

Tânăra a fost dusă imediat la un spital din Toscana pentru a sta sub supraveghere medicală, iar după 24 de ore a fost externată, într-o stare bună. Însă mama tinerei afirmă că aceasta se confruntă acum cu o deshidratare severă: „Virginia suferă încontinuu de sete și a ajuns să bea până la 7 litri de apă pe zi, însă setea nu se potolește. Are buze uscate și cearcăne”.

Îngrijorată, femeia a apelat un celebru virusolog italian pentru a afla ce îi generează această stare fiicei sale: „M-am îngrijorat și l-am sunat pe doctorul Pregliasco să-l întreb dacă poate să o ia pe Virginia ca pacientă. A acceptat. El a recomandat niște teste urgente pe care le-am efectuat deja și urmează să vedem care sunt concluziile”, a declarat mama fetei, potrivit publicației Corriere della Sera, citată de Digi24.

Citește și: Raed Arafat: „La o petrecere în spațiul închis nu cred că eu aș merge, chiar dacă sunt vaccinat”

La cât timp trebuie să își testeze nivelul de anticorpi cei vaccinați, potrivit medicului Adrian Marinescu

Dana Budeanu, despre vaccinul anti-COVID-19: „Nu mă voi vaccina”

Raed Arafat avertizează: „Riscul cel mai important e ca unii să spună: gata, am scăpat, de ce să mă vaccinez?”

Cazuri de supradoză de vaccin Pfizer, raportate în mai multe țări

Cazuri de acest gen au mai fost raportate anterior și în Statele Unite, Australia, Germania și Israel. În Singapore, unui bărbat i-a fost administrat din greșeală echivalentul a cinci doze. De asemenea, în Germania, opt angajaţi ai unui cămin de vârstnici au fost imunizați cu cinci doze deodată. Patru dintre ei au fost monitorizaţi în spital cu simptome specifice gripei, iar ceilalți patru au mers acasă. 

Studiile pentru testarea supradozelor vaccinului Pfizer au fost limitate la patru doze, iar înainte de lansarea campaniei de vaccinare, compania farmaceutică a transmis că nu s-au produs efecte secundare grave.

Un singur flacon conţine cinci doze de vaccin, cu care ar fi trebuit să fie imunizate cinci persoane diferite. Fiolele ar putea asigura chiar șase doze, întrucât conţin un „uşor excedent” care permite umplerea unei a şasea seringi pentru injectarea vaccinului, după cum a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătăţii din Germania în urmă cu mai multe luni.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter