Câțiva refugiați ucraineni au făcut curat pe o plajă din Mamaia. Reacția românilor când au văzut grămezile de gunoaie adunate

De Unica.ro, pe

Un grup de 20 de refugiați ucraineni, găzduiți în stațiunea Mamaia Nord, au făcut un gest neașteptat drept mulțumire pentru modul în care au fost primiți la noi în țară. Tinerii, veniți din Odesa, au decis să igienizeze din propira inițiativă plaja din jurul clădirii unde erau cazați, informează Dobrogea Live.

Refugiații au cumpărat din banii lor mănuși menajere și saci de gunoi și au ieșit pe plajă pentru a strânge deșeurile de acolo. Ucrainenii au strâns mai mulți saci cu gunoaie și cu resturi de materiale de construcții abandonate pe plajă. La acțiune au participat și câțiva copii.

Știrea cu privire la acest grup a apărut și pe rețelele de socializare, pe pagina de Facebook “Uniți pentru Ucraina”, iar cei care au văzut postarea le-au aplaudat gestul și i-au felicitat pentru inițiativă, bătându-le obrazul românilor și turiștilor care lasă gunoaie în urma lor pe plajă.

Citeşte şi: Cum îi ajută Nicolai Tand pe refugiații din Ucraina. „Dar din dar se face Rai!”

Respect pentru ei😍😍😍😍👌👌👌👌 Rușine pentru cei ce aruncă peste tot gunoaie. Asta da atitudine, să vină niște refugiați să facă ordine, rău au ajuns cei din administrația plajelor.

Respect oameni frumoși! Și… mulțumim!

Eu aș zice, pe lângă educația de civism dată de ucrainieni, RUȘINE ROMÂNILOR!

Un mod de mulțumire ce ar trebui să dea de gândit populației din România, cât de prost e manageriată plaja și cât de grav se încalcă legea sau nu se aplică.

Noroc cu ei! Românii nu sunt în stare de așa ceva.

Un exemplu de urmat pentru concetățenii noștri care aruncă gunoaie peste tot.

Ce gest frumos! Vor să se facă utili!

Să ne fie rușine ca fac străinii ce ar trebui să facem noi toți.

Felicitări lor, tot respectul… – sunt doar câteva dintre multele mesaje transmise de internauți în mediul online.

Foto – capturi Youtube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter