Cât mai au de trăit soldații ruși care au furat obiecte radioactive de la Cernobîl

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 12 aprilie 2022, 17:01

În urmă cu câteva zile, armata Ucraineană anunța că soldații ruși care au atacat fosta centrală nucleară de la Cernobîl au furat din laboratoarele de cercetare mai multe obiecte. Autoritățile ucrainene spun că obiectele din fosta centrală au un nivel mare de radioactivitate, iar viețile acelor ruși care au trecut pe acolo sunt în pericol.

Conform oficialilor de la Cernobîl, militarii ruși ar fi sustras peste 133 de obiecte radioactive din laboratoare. German Gulașenko, ministrul Energiei, spune că trupele lui Putin s-au expus unor niveluri “șocante de radiții”.

Citeşte şi: Cum tratează soldații ruși femeile din Ucraina: „Strigau «Asta se va întâmpla cu fiecare prostituată nazistă» în timp ce o violau pe sora ei”

Armata rusă a trecut prin bunurile oamenilor ca o turmă de elefanţi. Şi pentru că nu au găsit bani, au furat laptopuri şi echipament din sediu. După o lună de expunere la astfel de radiaţii, mai au maximum un an de viaţă. Mai precis, nu de viaţă, ci de o moarte lentă din cauza bolii. Fiecare soldat rus va duce acasă o bucată de Cernobîl. Viu sau mort. Ignoranţa soldaţilor ruşi este şocantă – a declarat Gulaşenko, citat de observatornews.ro.

Foto – Pixabay

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter