Cât de eficientă este a treia doză de vaccin împotriva COVID-19

De Unica.ro, pe

Potrivit unui studiu, a treia doză de vaccin împotriva COVID-19 poate influența semnificativ situația epidemiologică din întreaga lume. În Israel, protecția față de virus și formele grave de boală au fost îmbunătățite la persoanele de peste 60 de ani.

Compania farmaceutică americană Pfizer a anunţat luna trecută că o a treia doză de vaccin împotriva COVID-19 poate „impulsiona puternic” protecţia împotriva noii tulpini a virusului SARS-CoV-2. Aceastaa estimat că al treilea vaccin ar putea multiplica cu 100 neutralizarea variantei Delta, faţă de schema alcătuită din două doze.

Citește și: Xonia, despre probleme ei de sănătate: „Mi-e foarte frică de operație”

A confirmat George Burcea despărțirea de Viviana Sposub? Ce a scris actorul pe Instagram

Alexandra Stan, în conflict cu Cătălin Măruță. Ce s-a întâmplat între cei doi

Nicoleta Luciu, criticată de fani pentru felul în care a ajuns să arate: „Te-ai transformat urât. Nu cred ceea ce văd!”

Cât de eficientă este a treia doză de vaccin împotriva COVID-19

În Israel, țara care se luptă încă din luna iunie cu un focar al variantei Delta, 1,5 milioane au primit a treia doză de vaccin împotriva COVID-19. Aceasta se administrează numai celor care au primit a doua doză cu cel puțin cinci luni în urmă.

Datele au arătat că la persoanele de peste 60 de ani, protecția împotriva infecției cu SARS-CoV-2 a crescut de patru ori mai mult decât după primele două doze, la zece zile după vaccinare.

De asemenea, cea de-a treia doză de vaccin a oferit o protecție de cinci până la șase ori mai mare la zece zile de la administrare în ceea ce privește gravitatea bolii și spitalizarea, potrivit știrileprotv.ro.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter