Casa Albă: Vladimir Putin a fost dezinformat de consilierii săi. Le este frică să-i spună adevărul despre situația din Ucraina

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 31 martie 2022, 13:26

Oficialii de la Casa Albă au afirmat că Vladimir Putin ar fi „indus în eroare” de liderii militari cu privire la situați reală din Ucraina. Consilierilor săi le-ar fi frică să-i spună cât de prost merg lucrurile de fapt.

Președintele rus Vladimir Putin ar fi fost dezinformat de consilierii săi, cărora le-ar fi fost teamă să-i spună care este situația reală în ceea ce privește performanțele armatei ruse în Ucraina, precum și modul dezastruos în care sancțiunile occidentale afectează economia Rusiei, susține Casa Albă.

Avem informații că Putin s-a simțit indus în eroare de armata rusă, ceea ce a condus la tensiuni persistente între Putin și conducerea sa militară, a declarat Kate Bedingfield, directorul de comunicații de la Casa Albă, potrivit Libertatea.ro.

Credem că Putin este dezinformat de consilierii săi despre cât de prost se comportă armata rusă și despre cum economia rusă este paralizată de sancțiuni, deoarece consilierii săi seniori le este prea frică să-i spună adevărul, a mai transmis aceasta, care a mai adăugat că pe baza informațiile pe care le are SUA, „a fost vorba despre eroare strategică din partea Rusiei”.

Putin a crezut că lucrurile merg mai bine decât merg de fapt. Aceasta este problema când te înconjori cu „slugi” sau când doar stai cu ei la capătul unei mese foarte lungi, a spus și un diplomat european.

Militarii ruși din Ucraina ar fi demoralizați

Și Marea Britanie este de acord cu evaluarea SUA, potrivit declarațiilor lui Sir Jeremy Fleming, șeful GCHQ (n.r – Centrul Guvernamental de Comunicații din Marea Britanie).

Citește și: Volodimir Zelenski va vorbi în Parlamentul României

Cătălin Botezatu, despre Loredana Groza: „S-a reinventat mereu”

Ioana Ginghină, pe podium într-o rochie transparentă. „A fost o experiență inedită”

Soția lui Alec Baldwin este însărcinată din nou. Actorul va deveni tată pentru a opta oară

Am văzut soldați ruși – lipsiți de arme și moral – refuzând să execute ordinele, sabotându-și propriile echipamente și chiar doborându-și accidental propriile aeronave.

Chiar dacă noi credem că consilierii lui Putin se tem să-i spună adevărul, ceea ce se întâmplă şi amploarea acestor erori de judecată trebuie să fie cât se poate de clare pentru regim, a mai spus șeful spionajului din Marea Britanie.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter