Care este situația spitalelor din România după ce a scăzut numărul cazurilor de COVID-19

De Unica.ro, pe

După ce România s-a confruntat în ultima perioadă cu o creștere accelerată a cazurilor noi de COVID-19, un număr impresionant de decese în rândul celor infectați și peste 1.500 de pacienți în secțiile ATI, situația pare să se îmbunătățească. Managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, a spus care este acum situația din spitalele suport COVID-19.

Dr. Beatrice Mahler a declarat la B1 TV că numărul pacienților cu COVID-19 a început să scadă și după o lună grea, spitalul pe care-l conduce are acum paturi libere în saloane.

Lucrurile stau puțin mai bine dacă vorbim de pacienți internați în secții. A început să scadă numărul de pacienți. Avem chiar locuri libere, ceea ce nu s-a întâmplat în ultimele patru săptămâni. Este ceva ce s-a întâmplat în ultimele trei zile și e bine că suntem în această direcție, a dezvăluit aceasta.

Citește și: Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf, prima întâlnire după depunerea actelor de divorț

Linda Gray, celebra”Sue Ellen” din Dallas, de nerecunoscut pe străzile din Los Angeles. Cum arată la 81 de ani

Gheorghe Gheorghiu și Gabriela Băncescu s-au căsătorit în New York

Ghicești cine e? Îndrăgitul artist suferea de strabism în copilărie

Secțiile ATI sunt în continuare pline de pacienți cu COVID-19

Chiar dacă numărul cazurilor noi de COVID-19 a mai scăzut, secțiile ATI continuă să fie pline. În plus, este nevoie de urgentă de igienizarea riguroasă a secțiilor din spitale și de înlocuirea ventilatoarelor suprasolicitate în această perioadă, a mai spus Beatrice Mahler.

Sigur, nu putem vorbi despre locuri libere în ATI, dar toate astea tind să ne ducă într-o direcție care sperăm că ne va permite să facem ceea ce trebuie făcut în spital. Când ai un număr foarte mare de pacienți, riscul să apară infecții în spitale este foarte mare. Această igienă extrem de profundă trebuie făcută. Sperăm că vom avea timp în următoarea perioadă.

În România, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.128 cazuri noi de COVID-19. Au fost raportate 397 decese, iar 1.720 de pacienți sunt în prezent internați în secțiile ATI.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter