Bulgarii au interzis fumatul în spaţii publice

Legea care interzice fumatul în spaţiile publice a intrat în vigoare vineri, la miezul nopţii, în Bulgaria, generând temeri că aceasta ar putea afecta turismul. Cum stă România în clasamentul fumătorilor europeni?
Interdicţia a fost extinsă la locurile de muncă, restaurante, baruri, mijloace de transport în comun, cinematografe, teatre, hoteluri, în apropierea clădirilor admnistraţiei publice, curţi sau în apropierea unităţilor de învăţământ sau centrelor de îngrijire, la locurile de joacă, locuri publice de agrement, în timp ce aeroporturile vor fi prevăzute cu spaţii închise special destinate fumatului, relatează site-ul Novinite, citat de Mediafax.
Potrivit ultimelor date, aproximativ 39 la sută dintre bulgari sunt fumători, dar peste 50 la sută dintre bulgari se declară în favoarea interzicerii fumatului în spaţiile publice închise.
Potrivit unui Eurobarometru, după Grecia, Bulgaria este a doua ţară din Uniunea Europeană, cu cel mai mare număr de fumători. România, cu 30% din populaţie fumătoare, se află undeva la mijlocul clasamentului, aproape de media UE – 28%.
România ocupă prima poziţie în Uniunea Europeană în funcţie de procentul persoanelor expuse la fumul de ţigară în spaţii închise la locul de muncă. Astfel, conform datelor Eurobarometrului, numai 38% dintre români nu au fost expuşi deloc sau aproape deloc la fumul de ţigară în spaţii închise la serviciu.
Un român din zece a renunţat la fumat, ţara noastră ocupând ultimul loc în Uniunea Europeană la acest capitol, relevă un sondaj Eurobarometru făcut public miercuri, la Bruxelles, în ajunul Zilei mondiale fără tutun.
Foto: Thinkstockphotos

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter