Biserica Ortodoxă Română susține campania de vaccinare. Ce vor găsi românii în biserici

De Unica.ro, pe
Biserica Ortodoxă Română susține campania de vaccinare împotriva COVID-19 și se va implica în informarea populației despre importanța vaccinării. 

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a anunțat că Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură intitulată „Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură”, potrivit unei postări a Ministerului Sănătății pe rețelele de socializare.

Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, Calinic, a spus că se va vaccina împotriva COVID-19 şi îndeamnă credincioșii să se informeze despre vaccinare doar din surse sigure şi autorizate, pentru a nu cădea victime dezinformărilor.

Citește și: Regina Elisabeta a II-a și prințul Philip s-au vaccinat anti-COVID-19

„Aşadar, să respectăm cele ce duc spre sănătatea noastră şi să ne punem nădejdea în Domnul Dumnezeu şi în priceperea specialiştilor întru ale sănătăţii, ,’că şi pe ei i-a zidit Dumnezeu!’ să slujească la însănătoşirea omenirii! (…) Se impune ca fiecare dintre noi, care dorim să convieţuim întreolaltă, să avem grijă mare de sănătatea noastră şi de sănătatea celorlalţi, în egală măsură! Iar dacă este cineva supărat datorită unor afirmaţii verbale sau în scris, îmi cer cuvenita iertare!”, a declarat arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului.

Alături de cei care susțin vaccinarea este și Papa Francisc, care a anunțat că va face vaccinul și îi îndeamnă pe oameni să îi urmeze exemplul.

Citește și: Solistul trupei JukeBox este primul artist vaccinat anti-COVID-19 din România

„Cred că din punct de vedere etic, cu toții trebuie să facem vaccinul. Nu este o opțiune, vreau sau nu vreau. Este o alegere etică, pentru că te joci cu sănătatea ta, cu viața ta, dar și cu viețile altor oameni. Nu știu de ce unii zic Nu, vaccinul este periculos! Dacă medicii îl prezintă ca pe un lucru care face bine, care nu e periculos, de ce să nu?”, susține liderul Bisericii Catolice, potrivit digi24.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter