Propunere: Asimptomaticii cu SARS-CoV-2 ar putea fi externați din spital mai repede

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 22 iunie 2020, 12:55

Persoanele asimptomatice infectate cu noul coronavirus ar putea să nu mai fie nevoite să stea în spital până la obținerea unui rezultat negativ la cel de-al doilea test, aşa cum se întâmplă în prezent. Aceasta este o propunere făcută recent de Comisia Științifică anti-COVID-19.

Potrivit acesteia, persoanele asimptomatice, infectate cu coronavirus ar trebui să stea în spital între opt și zece zile până la stabilirea unei decizii medicale. În cazul în care apar simptome de coronavirus, pacientul poate rămâne în spital. Dacă pacientul este asimptomatic, acesta va putea pleca acasă, fără să mai aștepte cel de-al doilea test negativ.

Citeşte şi: Studiu: Două treimi din cazurile de coronavirus sunt transmise de pacienți asimptomatici

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că va lua în calcul o astfel de propunere atunci când transmiterea nu va mai fi atât de mare cum e în prezent.

Citește gratuit ediția de iunie a revistei Unica. O găsești AICI

Și Raed Arafat, secretarul de stat în MAI, a declarat, potrivit digi24.ro, că Ministerul Sănătății lucrează la reglementări care să stabilească o limită de internare a celor care sunt confirmați pozitiv cu coronavirus, dar nu au simptome.

Comisia Științifică anti-COVID-19 a mai propus ca personalul medical asimptomatic să fie testat de două ori pe lună.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter