Armata rusă ar fi săpat gropi și tranșee în cea mai radioactivă zonă de la Cernobîl

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 07 aprilie 2022, 11:31

Imaginile cu gropile și tranșeele săpate de armata rusă în cea mai contaminată parte a zonei de excludere de lângă Cernobîl au fost filmate de armata ucraineană cu o dronă.

Poziţii abandonate ale militarilor din armata rusă într-o zonă radioactivă de lângă Cernobîl se pot vedea pe filmare făcută publică pe Telegram de Energoatom, operatorul de stat al centralelor nucleare din Ucraina, relatează CNN, citat de news.ro.

Zona, cunoscută sub numele de „Pădurea Roșie”, este cea mai toxică zonă din jurul centralei nucleare de la Cernobîl, după accidentul nuclear din 1986. Zeci de kilometri pătrați de pini au devenit roșii din cauza radiațiilor provocate de explozia de la reactorul 4.

Citește și: Ana Pascu a murit. „Doamna scrimei românești” avea 77 de ani

Președintele Volodimir Zelenski: Rusia blochează ajutorul umanitar în Mariupol pentru a ascunde „mii” de victime

Ce le transmite Raluca Tănase, ex-Bambi, celor care spun că și-a făcut intervenții estetice

Antonia, mai sexy ca niciodată. „Pe locuri, fiți gata, judecați!”

Urme de tancuri în „Pădurea Roșie”

O zonă vastă din jurul Cernobîlului este interzisă accesului, iar în „Pădurea Roșie”nu au voie să intre nici angajații centralei nucleare.

În schimb, în pădure pot fi văzute urme de tancuri și pământ răvășit, iar Energoatom este de părere că militarii au fost expuși la un nivel ridicat de radiații. Aceștia nu ar fi purtat echipament de protecție cât timp au stat în acea zonă.

Angajații ai centralei nucleare, care au lucrat cu rușii după ce aceștia au capturat uzina, au mărturisit că soldații nici măcar nu auziseră de dezastrul nuclear.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter