Studiu: Vaccinarea împotriva COVID-19 reduce cu 90% riscul de spitalizare și de deces

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 11 octombrie 2021, 18:01

Un studiu realizat în Franța în perioada 27 decembrie 2020 – 20 iulie 2021 arată că vaccinarea împotriva COVID-19 reduce cu 90% șansele de spitalizare și de deces. De asemenea, este eficientă și împotriva variantei Delta, mai transmis cercetătorii.

Pentru a stabili cât de eficientă este vaccinarea împotriva COVID-19, cercetătorii Epi-Phare au comparat datele a 11 milioane de persoane vaccinate cu vârsta de peste 50 de ani cu cele a 11 milioane de persoane nevaccinate din aceeaşi grupă de vârstă, potrivit Digi24.

Vaccinarea împotriva COVID-19 reduce cu 90% riscul de spitalizare și de deces, arată studiul

Persoanele vaccinate au un risc de 9 ori mai scăzut de a fi spitalizate sau de a muri din cauza COVID-19 decât persoanele nevaccinate, a explicat epidemiologul Mahmoud Zureik, directorul structurii Epi-Phare.

Citește și: Pfizer și BioNTech cer autorizarea de urgență a vaccinului lor împotriva COVID-19 la categoria de vârstă 5 – 11 ani

Categoriile de persoane pentru care se recomandă vaccinarea împotriva COVID-19 cu patru doze

Focar COVID-19 într-un spital de oncologie din Iași: 27 de părinți și copii, infectați

Alexandru Rafila, despre persoanele nevaccinate împotriva COVID-19: În perioada următoare, este puţin probabil să nu contracteze boala

Specialiștii au mai observat că începând din a 14-a zi după administrarea celei de-a doua doze de vaccin Pfizer/BioNtech, Moderna sau AstraZeneca, s-a redus riscul de spitalizare cu peste 90%.

Această reducere este de acelaşi ordin de mărime şi pentru riscul de deces în timpul unei spitalizări ca urmare a COVID-19, se mai arată în studiu.

Eficacitatea împotriva formelor severe ale bolii „nu pare să se diminueze în perioada de urmărire disponibilă, care a mers până la 5 luni”, au mai precizat cercetătorii.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter