Alte 5 elicoptere ucrainene au ajuns în România. De ce vin la noi? MApN: „Mai așteptăm câteva în perioada următoare”

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 09 martie 2022, 10:32

Alte elicoptere ucrainene au pătruns în spațiul aerian al României în ultimele ore. Ministerul Apărării anunță că, în total, 14 elicoptere ucrainene civile, neînarmate, au solicitat apsobarea de a survola deasupra României, pentru a ajunge, pentru mentenanță, la Ghimbav, în județul Brașov.

În cursul zilei de marți, 8 martie, patru elicoptere din Ucraina au aterizat la Iași, iar alte cinci au ajuns la Brașov, spre seară.

Ca urmare a primirii aprobărilor diplomatice de survol din partea autorităţilor române, încă cinci elicoptere ucrainene configurate pentru executarea misiunilor civile şi fără armament la bord se află, la acest moment (15.45 – n.r.) în deplasare către judeţul Braşov, pentru operaţiuni de mentenanţă planificate la Airbus Helicopters România. În total, au fost acordate aprobări diplomatice de survol, pentru deplasarea către Airbus Helicopters România, pentru 14 elicoptere, restul aparatelor de zbor urmând a sosi în perioada imediat următoare – a transmis Ministerul Apărării, potrivit Adevărul.

La începutul săptămânii, Rusia a făcut câteva amenințări cu privire la țările vecine Ucrainei pe spațiul cărora survolează aeronave din Ucraina.

Citeşte şi: Doi ucraineni s-au căsătorit pe frontul de luptă înconjurați de soldați

Citeşte şi: Se pregătește evacuarea lui Volodimir Zelenski din Ucraina. Ce planuiesc oficialii SUA și NATO

Citeşte şi: Soția lui Volodimir Zelenski, mesaj dureros pentru rușii care le ucid copiii: „Arătați-le rusoaicelor ce fac soții lor aici!”

Citeşte şi: Rusia, amenințări pentru țările vecine Ucrainei: „Pot fi considerate parte din conflict! Știm că avioane ucrainene au zburat spre România!”

Ministrul al Apărării rus a spus atunci că orice țară care își oferă aerodromurile Ucrainei pentru atacuri împotriva Rusiei, va fi considerată parte din conflictul actual dintre Rusia și Ucraina.

Folosirea reţelelor de aerodromuri ale acestor ţări pentru a primi avioane militare ucrainene şi utilizarea lor ulterioară împotriva forţelor armate ruse pot fi considerate o implicare a acestor stare în conflictul armat. Practic, aproape toate avioanele cu capacitate de luptă ale regimului de la Kiev au fost distruse. Dar ştim cu siguranţă că avioane ucrainene au zburat spre România şi alte ţări vecine – a declarat Igor Konaşenkov.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter