A apărut noua declarație pe proprie răspundere. Cine trebuie s-o prezinte?

De Adelina Duinea, Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 09 octombrie 2020, 18:13

În contextul creșterii constante a numărului de infectări cu noul coronavirus, noi restricții au fost instaurate. Cele mai dure au avut loc la nivelul industriei HoReCa.

Și în cazul cetățenilor care vor să intre în țară, reprezentanții Aeroportului Otopeni au impus o nouă declarație pe proprie răspundere, informează Playtech.

A apărut noua declarație pe proprie răspundere

Autoritățile au impus noi restricții. Printre acestea se numără și o nouă declarație pe propria răspundere pe care cetățenii care intră în România vor fi obligați să o completeze.

„Pasagerii pot completa declarația de pe orice dispozitiv electronic conectat la internet. (…) Acest lucru se face în vederea procesării lor și stabilirii de către direcțiile de sănătate publică măsurile care se impun.

Pentru eficientizarea fluxului pasagerilor, transmiterea datelor către punctele DSP din aeroport se poate face oricând, recomandabil chiar odată cu planificarea călătoriei spre România”, a transmis vineri, 9 octombrie, Compania Națională „Aeroporturi București”.

Noua declarație poate fi accesată AICI. Noua declarație a fost recent aprobată de Ministerul Sănătății și de DSP.

Este valabilă începând de azi. Cine trebuie s-o prezinte?

Cetățenii care vor intra pe teritoriul României vor fi obligați să aibă asupra lor noua declarație. Noua formulă online reduce timpul de așteptare în fluxul de sosiri al aeroportul.

Prin această metodă se fluidizează traficul pasagerilor care sosesc din străinătate. Odată completată declarația, vă veți da acordul și acceptul pentru perioada de izolare, carantinare sau spitalizare, după caz.

Conform datelor oficiale, până la această oră, în România sunt 142.570 de persoane infectate, 111.564 persoane vindecate și 5.203 persoane decedate în urma infectării cu noul coronavirus.

Foto: Shutterstock.com

Citește și:

Cum au răspuns românii la apelul MAI pentru respectarea regulilor sanitare

Alexandru Rafila, despre creșterea numărului de cazuri COVID-19: „Nu avem niciun motiv să credem că acest trend se va opri”

Prima localitate carantinată din cauza numărului record de cazuri de COVID-19. Zona este sub paza forțelor MAI

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter