Rata de infectare din București a scăzut sub unu la mie. Elevii ar putea să se întoarcă la școală de miercuri, 19 mai

De Unica.ro, pe
După ce rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a scăzut sub unu la mia de locuitori, în București, toți elevii s-ar putea întoarce la școală de miercuri, 19 mai 2021. Ce spune ministrul Educației despre redeschiderea școlilor în Capitală. 

Rata de infectare din ultimele 14 zile din București a ajuns luni la 0,94, iar dacă rămâne așa și marți, toți elevii s-ar putea întoarce la școală chiar săptămâna aceasta, mai exact de miercuri, 17 mai, potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

Pentru ca elevii să revină în băncile școlilor, ordinul comun al ministerelor Sănătăţii şi Educaţiei trebuie modificat, astfel încât prezenţa fizică nediferenţiată să fie posibilă a doua zi după ce rata de infectare este de sub 1 la mie.

Andreea Raicu, poză nud Instagram: Mai sunt și altele. Să le postăm?

O recunoști? Este fiica unei celebre actrițe din România

Răzvan Simion a publicat prima fotografie cu iubita lui, Daliana Răducanu, pe Instagram

Bianca Drăgușanu, intervenție estetică nouă la nivelul feței

„Ordinul comun de modificare se poate publica cel mai devreme în această seară în Monitorul Oficial. Nu ar fi rațional să se organizeze o ședință CMBSU luni noaptea pentru a anunța schimbări de marți dimineață. Se va face, probabil, ședință la nivelul Municipiului București în cursul zilei de mâine, după ce vom avea și rată de infectare de mâine și vom avea o confirmare a trendului descendent”, a spus Sorin Cîmpeanu, potrivit Libertatea.ro.

Pentru elevii care nu vor putea participa fizic la cursuri, va fi disponibilă în continuare și varianta online.

„Cazurile de elevi care prezintă orice simptome specifice, vulnerabilități medicale sau alte motive întemeiate, trebuie să aibă asigurat accesul online la procesul de învățământ”, a mai spus ministrul Educației.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter