China a găsit urmele de SARS-CoV-2 pe carne congelată

De Unica.ro, pe

Experții în sănătate din oraşul Jinan, situat în estul Chinei, au fost depistat urme ale virusului SARS-CoV-2 pe carne, dar şi pe ambalajele acestor produse care fuseseră importate din Brazilia, Noua Zeelandă şi Bolivia. Produsele au intrat în ţară prin portului Yangshan din Shanghai.

În urma acestor constatări, autoritățile din China au intensificat testarea alimentelor congelate.

Peste 7.500 de persoane care ar fi putut avea contact cu produsele contaminate au fost testate pentru COVID-19, iar rezultatele au ieșit negative, potrivit Mediafax.

Citeşte şi: Alexandru Rafila: „Nu vom scăpa de COVID-19, cum nu am scăpat de rujeolă. Dar vom căpăta o rezistență prin vaccinare”

Autorităţile chineze au găsit săptămâna trecută urme de SARS-CoV-2 pe ambalajele creveţilor importaţi din Arabia Saudită în oraşul Lanzhou, a cărnii de vită braziliană în oraşul Wuhan şi a cărne de vită argentiniană în provinciile Shandong şi Jiangsu. În plus, Zhengzhou, capitala provinciei Henan din China centrală, a detectat vineri noul coronavirus pe ambalajul exterior al unor pachete ce conțineau carne de porc congelat din Argentina.

Citește gratuit ediția de noiembrie a revistei Unica. O găsești AICI

Reprezentanții Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii susțin că riscul ca o persoană să se infecteze din alimente congelate este scăzut.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter