Astăzi se împlinesc 35 ani de la moartea lui Elvis Presley

De Diana Zagrean, pe

Pe 16 august 1977 „Regele Rock-and-Roll-ului”, Elvis Presley a fost găsit mort în locuinţa sa, în urma unui infarct miocardic.
Elvis avea 42 de ani şi a murit în urma unui infarct cauzat de o supradoză. „Regele rock’n roll-ului” a fost găsit inconştient în baia locuinţei sale, Graceland, din oraşul Memphis.
Elvis a fost înmormântat în grădina din spatele reşedinţei sale, devenită loc de pelerinaj pentru fanii din întreaga lume.
Astăzi se împlinesc 35 ani de la moartea lui Elvis Presley
Elvis Presley a vândut un număr impresionant de albume (aproape un miliard), a jucat în peste 30 de filme şi va fi întotdeauna un idol incontestabil al generaţiilor de tineri de pretutindeni.
Mii de oameni aleg, în fiecare an să îmbrace costume asemănătoare cu ale „regelui” şi îşi încearcă norocul în Las Vegas. Acolo, personaje îmbrăcate în Elvis oficiază şi slujbe de căsătorie.

Organizatorii „Săptămânii Elvis”, un eveniment care se desfăşoară în fiecare an, consideră că ediţia din 2012 va fi cea mai urmărită dintre toate, întrucât va beneficia de prezenţa văduvei cântăreţului, Priscilla, şi de cea a fiicei lor, Lisa Marie Presley.
„Săptămâna Elvis”, care durează în realitate nouă zile, a început vineri, la Memphis. Evenimentul se concentrează în jurul unui cort uriaş de 1.200 de locuri, cu aer condiţionat, ridicat în faţa vilei Graceland, proprietatea starului. Puţin mai departe se pot vedea resturile avionului său privat.
O slujbă de pomenire va avea loc miercuri seară la porţile proprietăţii. Fanii vor putea să aprindă lumânări pe proprietatea starului, dar şi câteva „lumânări digitale”, online, cu ajutorul unei aplicaţii speciale „Elvis”, creată pentru smartphone-uri.
Joi, va avea loc un concert pe stadionul din oraş, la care vor participa Priscilla şi Lisa Marie Presley, dar şi supravieţuitorii grupului lui Elvis, care vor interpreta piese celebre ale „Regelui rock’n’roll-ului” şi alte cântece aparţinând genurilor muzicale care l-au inspirat pe acesta – blues, gospel şi country.
Foto:
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter