Cât cer rușii pe viața unui ucrainean răpit: „Totul este în regulă cu el, dar îl vom preda pentru 20.000 de dolari”

De Unica.ro, pe

Soldații ruși cer sume exorbitante de bani pentru civilii ruși pe care îi răpesc, după cum arată relatările unui voluntar din Ucraina.

Voluntarul Petrenko a povestit despre scenele tulburătoare la care a fost martor în satul Gavronșcina și în orașul Makariv, din regiunea Kiev. El a povestit mai multe pentru publicația ucraineană Fakty.

„M-am întors în satul meu, Gavronșcina, și am văzut o imagine îngrozitoare, cu oameni uciși și răniți”, a zis ea, citată de Libertatea. „Cu o zi înainte, aceștia au format singuri o coloană de mașini și au încercat să plece, dar au fost împușcați de trupele ruse. Nu au cruțat nici măcar un copil de doi ani”.

Împreună cu alți voluntari, Petrenko i-a dus pe răniți la spitalul din Makariv. Acolo a găsit, într-o mașinșă abandonată într-un șanț, pe scaunul șoferului, trupul fără viață al unui tânăr. „I-am dat numărul acestei mașini băiatului meu, prin telefon, lucrează ca detectiv la Kiev”, a povestit el. „Și i-am cerut să găsească rudele decedatului”.

Citește și: Experți: prin amenințările continue ale lui Putin față de Occident, liderul rus ar putea să își pregătească poporul de un război cu NATO

Citește și: Ucraineni care au supraviețuit Holocaustul, trimiși în Germania pentru refugiu: „Vreau să fiu evacuat, dar nu în Germania”

Citește și: Analiza unui istoric român asupra războiului pornit de Rusia: „Victoria Ucrainei este deja asigurată”

Citește și: Sursă militară ucraineană: „Credem că la Kremlin a fost luată deja decizia de a ataca Republica Moldova”

Bărbatul mort a fost, în cele din urmă, identificat de familie după tatuajul de pe corp. Numele său era Serhi. Povestea lui este una tragică, după cum a relatat Petrenko: „De la tatăl lui am aflat că, în timpul bătăliilor pentru Kiev, Serhi a plecat la Irpin, pentru a avea grijă de bunica lui. Dar, din păcate, a fost ucis de ruși. Soarta lui a rămas necunoscută de mai bine de o lună, până când l-am găsit noi”.

Tatăl lui Serhi a spus că a fost sunat de pe telefonul mobil al fiului său de către persoane care s-au prezentat a fi militari ruși. Militarii i-ar fi transmis bărbatului: „Totul este în regulă cu el, dar îl vom preda pentru 20.000 de dolari”.

Ulterior, familia nu a mai primit vreun detaliu, și nici nu a mai putut să îl contacteze pe Serhi. „Nu am nicio îndoială că acest militarii ruși nu au mai așteptat vreun răspuns și l-au ucis”, a povestit Petrenko.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter