Vlad Voiculescu, despre cei care au protestat în curtea spitalelor: „Nici în războaie nu se atinge nimeni de medici”

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 31 martie 2021, 18:57
Ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, a criticat manifestanții de la protestele AUR care au ales să scandeze împotriva medicilor în curțile spitalelor.

În unele urașe, protestatarii AUR au scandat împotriva medicilor, mergând chiar în curțile spitalelor COVID-19. Vlad Voiculescu a ținut să sublinieze că cei care au făcut acest lucru au greșit, întrucât nici în războaie medicii nu erau atacați de către inamici.

„În calitate de ministru al sănătății sunt consternat și oarecum furios, și nu din cauza protestelor în sine, pentru că pot avea justificări personale, dar cred că s-a ajuns ceva cam departe”, a explicat Vlad Voiculescu, după cum relatează Digi24. „S-a ajuns prea departe în special cu violența la adresa medicilor și a personalului din spital în mai multe locuri din țară. Lucrul acesta nu este acceptabil. Nici în războaie nu se atinge nimeni de medici, de infirmieri, de asistente, în general de cei care poartă haina albă și au grijă de cei care au cea mai mare nevoie”.

Citește și: 7 din 10 bolnavi de COVID-19 spitalizați, prezintă simptome și după cinci luni de la externare

Citește și: Reguli noi pentru înmormântarea persoanelor decedate de COVID-19

Citește și: Tulpină de coronavirus dublu mutantă, descoperită în India

Citește și: Secțiile ATI, pline din cauza oamenilor care se tratează acasă, potrivit unui medic

Voiculescu a amintit faptul că în aceste spitale sunt tratați semenii noștri: „Cei care au fost azi noapte în curțile spitalelor, la Bacău sau Galați, le-aș spune că au greșit. Și mă opresc deocamdată aici. În aceste spitale sunt tratați semeni de-ai lor, care au neapărată nevoie de îngrijiri medicale, oameni care încearcă să se lupte pentru propria viață și în general în curtea spitalelor sunt aparținătorii, care așteaptă vești bune […]. Ignoranța nu justifică anumite acțiuni și ce s-a întâmplat în unele curți de spitale nu ar trebui să se mai întâmple”.

Cu toate astea, Vlad Voiculescu a spus că înțelege de ce unii protestatari au scandal „Jos pandemia!”. „Am văzut aseară că se scanda «Jos pandemia!» și am putea să spunem că suntem cu toții de acord, dar singurul fel în care obținem asta este prin vaccinare și prin protejarea noastră și a celor din jur în perioada următoare,” a spus acesta.

Mai mult, el a subliniat faptul că luni, în Londra nu a fost înregistrat niciun deces cauzat de COVID-19 luni, adăugând că „asta ne dă speranță că putem și noi să scăpăm de pericol prin vaccinare”. În următoarele două luni, în România vor ajunge peste 7 milioane de doze de vaccin.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter