Un viceprimar din Vaslui a murit de COVID-19 la 43 de ani. Acesta ar fi fost vaccinat doar în acte

De Unica.ro, pe

Viceprimarul comunei Drânceni, din Județul Vaslui, Lucian Lăcătușu, a murit, după ce s-a infectat cu COVID-19.

Bărbatul a murit la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. El nu ar fi suferit de alte boli, conform apropiaților, starea de sănătate agravându-se la mai multe zile la domiciliu.

Lucian Lăcătușu era implicat în activitatea sportivă din zonă, fiind președintele unei asociații de hotbal. El și-a anunțat colegii din primărie în urmă cu aproape trei săptămâni, pe 10 octombrie. După ce s-a testat, a aflat că este inefctat cu coronavirus.

Primarul comunei Drânceni, Mihai Morărașu, a avut numai cuvinte despre fostul său coleg, contactat fiind de Libertatea: „Suntem în stare de șoc. Nu ne vine să credem. Era un om perfect sănătos, sportiv, nefumător. După data de 10 octombrie m-a sunat să îmi spună că se simte rău și că rămâne acasă. S-a testat și a fost confirmat pozitiv. I-am spus să meargă la spital dacă se simte rău, însă a rămas acasă. Știu că lua tratament, dar nu știu ce medicamente. S-a gândit probabil că poate învinge boala acasă”.

Citește și: Medicul Emilian Imbri, despre valul patru de COVID-19: „Drame și pierderi vor mai fi, chiar dacă numărul de infectări va scădea”

Citește și: Medic român din Franţa: „Cei cu idei ciudate despre vaccin au avut acces limitat la emisiuni TV”

Citește și: Comuna din România cu 80% din populație vaccinată și zero cazuri de COVID-19

Citește și: Medic ATI: „În zilele acestea se stinge o întreagă generaţie de bunici”

Primarul a mai povestit: „Pe 20 octombrie, m-a sunat din nou și mi-a spus că se simte tot mai rău. Atunci am chemat ambulanța și a mers la spital. Vestea morții lui ne-a bulversat și ar trebui să ne pună pe toți pe gânduri și să fim cu toții mai responsabili”.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vaslui au spus că bărbatul figura ca fiind imunizat din luna mai, cu vaccinul Johnson & Johnson. Mai multe surse medicale au spus însă pentru Libertatea că viceprimarul era vaccinat doar în acte. Informația a fost transmisă și de către un parlamentar de Vaslui, care a preferat să rămână anonim, spunând că Lucian Lăcătușu nu s-ar fi vaccinat cu adevărat, fiindu-i frică.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter