Vacanțele și cazările în România, posibile doar cu certificat verde de vaccinare sau trecere prin boală

De Unica.ro, pe

Vacanțele și cazările nu vor mai fi posibile în România pentru persoanele care nu au certificat verde de vaccinare sau trecere prin boală, conform hotărârii aprobate vineri de Consiliul Național pentru Situații de Urgență.

Secretarul de stat Raed Arafat recomandă românilor să stea acasă. Când a fost întrebat dacă românii își pot planifica vacanțele d e Sfântul Andrei și 1 Decembrie, Arafat a răspuns: „Dacă îi primesc alte țări. Părerea mea este că cel mai bine acum e să stăm unde am fost”.

Acesta a mai adăugat, potrivit Digi24; „Și la unitățile de cazare vor trebui să fie prezentate certificatele verzi, inclusiv la hoteluri. Nu ai certificat de vaccinat sau trecut prin boală, nu ai cum să te cazezi la hotel. Acest lucru cred că este aplicat în foarte multe țări din Europa. Nu suntem singurii care aplicăm aceste reguli la acest moment”.

Citește și: Certificatul verde va fi obligatoriu pentru aproape fiecare activitate – care sunt singurele două excepții

Citește și: Masca devine obligatorie în toate spațiile deschise sau închise, cu foarte puține excepții

Citește și: Rusia, Portugalia și Austria au confirmat infectări cu mutații ale variantei Delta de coronavirus

Citește și: Studiu: a treia doză de vaccin Pfizer are eficiență de 95% împotriva formelor simptomatice de COVID-19

Hotărârea CNSU arată: „Se propune ca accesul la toate activitățile și evenimentele organizate în perioada de 30 de zile pentru care se propun măsurile din prezenta hotărâre, precum și accesul în cadrul centrelor comerciale, unităților de cazare, restaurantelor, cafenelelor sau altor unități de alimentație publică în care se pot consuma produse alimentare sau băuturi alcoolice sau nealcoolice comercializate, să fie permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală și care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”.

Certificatul verde va fi obligatoriu și în alte locuri, cum ar fi malluri, restaurante, cafenele, instituții culturale, săli de sport, unități de alimentație publică unde se pot consuma produse alimentare. Excepție de la această regulă vor fi activitățile religioase și cele din unitățile de alimentație publică în care se comercializează produsele alimentare și băuturile alcoolice sau nealcoolice în afara centrelor comerciale, târgurile, bâlciurile și talciocurile, dar și farmaciile.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter