Unde a dispărut ministrul rus al Apărării? Serghei Șoigu n-a mai fost văzut în public de aproape două săptămâni

De Unica.ro, pe

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, unul dintre apropiații președintelui Vladimir Putin, n-a mai avut nicio apariție publică în ultimele aproape două săptămâni. Nici șeful Statului Major, Valeri Gherasimov, un alt oficial rus de rang înalt, n-a mai fost surprins în public în același interval de timp.

Unde a dispărut ministrul rus al Apărării? Serghei Șoigu nu a mai apărut în public de aproape două săptămâni

Până pe 11 martie, Serghei Șoigu a avut apariții publice aproape zilnice, fiind deseori citat în presă. Cel mai recent, ministrul Apărării a participat la un eveniment de decorare a unor soldați pentru așa-zisa „operațiune militară specială” din Ucraina.

De atunci, bărbatul nu a mai fost surprins în public și nici nu a mai oferit declarații presei. În aceeași situație se regăsește și generalul Valeri Gherasimov, notează jurnalistul Dmitri Treșianin de la Mediazona, citat de Adevărul.

Serghei Şoigu este considerat unul dintre cei mai apropiați oameni din anturajul lui Vladimir Putin, fiind adesea surprins în preajma liderului de la Kremlin, cel mai recent în taigaua siberiană.  

Conform unei surse din preajma lui Şoigu, citată de Mediazona, ministrul rus al Apărării ar avea probleme cu inima. Ultima dată, Putin, Șoigu și Gherasimov au fost surprinși împreună pe 27 februarie.

În ultimele zile au apărut tot mai multe relatări în presă despre cum Putin ar demite generali și ar fi înfuriat pe Serviciul Federal de Securitate (FSB, fostul KGB) pentru că nu ar acționa conform așteptărilor sale în războiul din Ucraina.  

Articolul continuă după recomandări

Citește și:

Militarii ruși au intrat prin efracție într-o casă din Ucraina, l-au ucis pe proprietar și i-au violat soția

Brandul Louis Vuitton, aspru criticat pentru ultima colecție de bijuterii. „Ce nonsens! Susțineți Rusia?”

De altfel, în contextul războiului din Ucraina, cei mai vocali reprezentanți ai regimului Putin sunt purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, ministrul de Externe, Serghei Lavrov, și adjunctul șefului Consiliului de Securitate, fostul șef al statului rus, Dmitri Medvedev, cei trei hrănind constant propaganda de la Moscova cu declarații potrivit cărora „operațiunea militară specială” merge conform planului și cu amenințări la adresa Occidentului.  

Șeful Serviciului de Informații Externe, Serghei Narîşkin, umilit în public de Putin în ajunul declanșării războiului din Ucraina, are la rândul său apariții sporadice, ultima datând de acum o săptămână, când spunea că Rusia „trăiește un moment cu adevărat istoric acum”, iar că soarta ei va fi decisă în următoarele zile.

În dimineața zilei de 24 februarie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat invadarea Ucrainei pe trei fronturi.

Liderul de la Kremlin a pornit o „operațiune militară specială” pentru „demilitarizarea și denazificarea” Ucrainei, cu scopul, spune el, „protejării populației din regiunea Donbass”, care, tot potrivit lui, „a cerut ajutorul Rusiei și a fost ținta abuzurilor și genocidului din partea regimului de la Kiev în ultimii opt ani”.

În ciuda acestor declarații și a promisiunii că vor fi atacate doar obiective militare, imaginile bombardamentelor din Ucraina îl contrazic. În zilele care au urmat, Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii, Canada, Marea Britanie, precum și alte state au impus sancțiuni economice Rusiei.

Foto: Profimediaimages.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter