Un turist cere 90.000 de euro de la statul austriac pentru că nu a oprit focarul de COVID-19 din stațiunea Ischgl

De Unica.ro, pe

Un turist german care s-a îmbolnăvit și a făcut o formă severă de COVID-19 după focarul apărut în 2020 în stațiunea Ischgl dă în judecată statul austriac.

Turistul în vârstă de aproape 50 de ani solicită despăgubiri în valoare totală de 90.000 de euro, potrivit informațiilor DPA. El acuză autoritățile austrietice că nu au reușit să stopeze răspândirea noului coronavirus în stațiunea de schi din Alpii Tirolezi, iar sentința finală va fi pronunțată până la finalul anului.

Bărbatul a început să prezinte simptome după ce s-a întors din stațiunea Ischgl. El a fost plasat în comă indusă pentru mai multe săptămâni, conform avocatului său, Alexander Klauser. În continuare suferă de efectele pe termen lung ale bolii, după cum arată Digi24.

Citește și: Florin Cîțu dă un ultimatum pentru managerii de spitale fără paturi la ATI: „Dacă nu rezolvă, pleacă”

Citește și: Câți elevi s-au infectat cu COVID-19 de la începutul anului școlar în România

Citește și: Ce spune Avocatul Poporului despre certificatul COVID-19 obligatoriu

Citește și: Efectele nevăzute ale COVID-19, potrivit unui medic: „Sunt pacienţi care vin după COVID cu infarct miocardic”

Stațiunea de schi este o destinație foarte apreciată de turiști, însă la începutul lui 2020 a devenit focar de COVID-19. Cancelarul Sebastian Jurz a ordonat apoi în data de 13 martie ca Valea Paznaun să fie izolată, iar măsura să intre imediat în vigoare. Mulți turiști și-au făcut bagajele și au părăsit stațiunea austriacă.

Mai există și alte procese împotriva statului austriac în acest sens – mai exact, există 12 astfel de procese deschise în instanța. Într-unul dintre ele, fiul și văduva unui bărbat austriac care a murit de COVID-19 au cerut și eu despăgubiri în valoare de 100.000 de euro.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter