Țara în care starea de urgență pandemică se încheie după opt luni

De Unica.ro, pe
Starea de urgență pandemică se va încheia după opt luni de când a intrat în vigoare în Slovenia, după cum arată Agerpres.

„Epidemia ne-a adus multe provocări”, a spus ministrul Sănătății, Franc Vindisar. „Le vom depăşi prin cooperare şi solidaritate, dar nu am trecut încă linia de sosire”.

Slovenia însă nu este în zona verde și sigură, conform criteriilor Centrului European pentru Controlul Bolilor. Autoritățile vor ridica oricum o parte din restricțiile din pandemie, pe motiv că numărul de cazuri zilnice a scăzut și a fost vaccinată cu cel puțin o doză 45% din populație (32% din populație a primit chiar schema completă de vaccinare).

Relaxarea măsurilor va însemna că evenimentele sportive și culturale se vor putea redeschide la o capacitate de 75% pentru persoanele vaccinate, persoanele testate negativ și persoanele care au trecut prin boală.

Citește și: Țările europene cu cele mai puține restricții COVID-19

Citește și: Vaccinul Novavax anti-COVID-19, eficacitate de peste 90%, inclusiv împotriva noilor tulpini

Citește și: Când devin mutațiile virusului din spatele COVID-19 prea periculoase

Citește și: De ce femeile sunt de patru ori mai predispuse la COVID-19 de lungă durată decât bărbații

Vor rămâne însă în vigoare anumite măsuri, cum ar fi purtarea măștii în spații închise și păstrarea distanței fizice, conform lui Vindisar, citat de Libertatea.

Situația epidemiologică va fi analizată în continuare săptămânal de către echipa de răspuns pentru COVID-19 a guvernului din Slovenia. În ultimeșe 24 de ore, Slovenia a raportat 112 cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2. În spitale mai sunt internați 122 de pacienți cu COVID-19.

Slovenia nu este singura țară care relaxează măsurile. Și Portugalia a ridicat starea de urgență. Însă varianta indiană a virusului îngrijorează tot mai mulți specialiști, fiind mult mai contagioasă. Ea ar putea duce la un nou val de îmbolnăviri.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter