O stațiune de schi, cel mai mare focar de infecție cu tulpina braziliană de coronavirus

De Unica.ro, pe
O stațiune de schi a devenit focarul cel mai mare de răspândire a tulpinii braziliene de coronavirus. Aceasta a fost între timp închisă.

Este vorba despre stațiunea Whistler din Columbia Britanică, cea mai celebră stațiune de schi din Canada și locul în care tulpina braziliană de coronavirus a alimentat cel mai mare focar din afara Americii de Sud. Deși stațiunea a fost închisă, infectările au explodat în provincia Columbia Britanică, dar și în cea vecină, Alberta, conform The Guardian.

Stațiunea a strâns 200 dintre cele 877 de cazuri de infectare cu tulpina braziliană, adică aproape un sfert din infectări. Nu este însă prima dată când o stațiune de schi reprezintă un puternic focar de infecție. În prima parte a anului 2020, stațiunea Ischgl, din Tirol, a reprezentat punctul de plecare și răspândire a pandemiei în Europa.

În prezent, stațiunea Whistler este pustie. Pârtiile sunt goale, iar teleskiurile s-au oprit. Ea a fost închisă la finalul lui martie, după ce autoritățile și-au dat seama că tulpina braziliană de coronavirus se răspândea rapid printre schiori și snowboarderi. Dintre cei 84 de oameni infectați inițial în stațiunea canadiană, niciunul nu a călătorit în afara Canadei, astfel încât felul în care a izbucnit focarul la o distanță atât de mare de Brazilia este încă un mister.

Citește și: Studiu: reîmbolnăvirea cu COVID-19, mai periculoasă decât prima infectare

Citește și: Imagini devastatoare: cum arată activitatea la urgențe după ce au crescut cazurile de COVID-19

Citește și: Pacienții vindecați de COVID-19 cu sechele au nevoie de recuperare, dar nu mai sunt locuri

Citește și: O femeie care știa că are COVID-19, surprinsă de polițiști în timp ce vindea legume în piață

Focarul de infectare cu tulpina braziliană de coronavirus din Canada, încă un mister

Epidemiologul Jean-Paul Soucy crede că o problemă a fost lipsa măsurilor restrictive. „Faptul că am aplicat cu întârziere măsurile de carantină la graniță nu ne-a ajutat”, a spus el. „Dacă aceste măsuri ar fi fost în vigoare cu câteva luni mai devreme, poate actuala situație ar fi fost încetinită sau chiar evitată”.

Potrivit specialiștilor în sănătate, tulpina braziliană ar fi mai contagioasă, mai periculoasă pentru tineri și ar avea abilitatea de a reinfecta pacienții, după cum arată Libertatea. Sistemul medical din Brazilia a ajuns în pragul colapsului din cauza noii tulpini, pe fundalul unui eșec în a combate pandemia cu măsuri de restricție și de igienă.

Experții spun că este foarte important să se facă secvențierea genetică a tulpinilor de coronavirus care sunt depistate. În acest sens, epidemiologul Eric Feigl-Ding din Washington a spus: „Această bestie de tulpină crește fără să fie monitorizată. De aceea mi-e teamă că în momentul în care vor renunța la secvențierea unui număr mare de cazuri , vom rămâne fără informații importante”.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter