Școlile se redeschid pe 8 februarie – iată scenariile stabilite de autorități

De Unica.ro, pe
Președintele Klaus Iohannis a declarat că începând cu 8 februarie, cei mai mulți copii vor merge fizic la școală, dar că acest lucru depinde de trei scenarii.

Scenariul verde este cel mai optimist, acesta însemnând că „toți copiii merg fizic la școală, și grădiniță, și ciclu primar, gimnaziu și liceu”, potrivit lui Iohannis, citat de Libertatea.

În scenariul galben, „copiii de grădiniță merg fizic la grădiniță, clasele I-IV merg la școală și din ciclul secundar merg doar copiii din clasa a VIII-a fizic la școală, fiindcă ei se pregătesc de examen, iar din liceu merg tinerii din clasa a XII-a, care se pregătesc de Bacalaureat”.

Scenariul roșu ar însemnă că „merg fizic doar copiii la grădiniță și clasele I-IV la școală, restul făcând școala online. Deci, în scenariul roșu, merg cei mici fizic, iar clasele de la a V-a până la a XII-a fac școala online”.

Iohannis a mai adăugat că în acele localități unde incidența îmbolnăvirilor este prea mare, toată lumea va sta acasă. Iată ce înseamnă fiecare scenariu în funcție de rata de infectare:

  • Scenariul verde: localitățile care au o rată de infectare de până la 1 la mie – toate școlile se deschid fizic
  • Scenariul galben: între 1-3 la mie rată de infectare – merg copiii la grădiniță și elevii la școala primară, plus cei din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a
  • Scenariul roșu: între 3-6 la mie rata de infectare, copiii de grădiniță și copiii de ciclul primar merg la cursuri, ceilalți trec în online.

În prezent, media națională a ratei de infectare este de 1,79 la mia de locuitori. București se află în scenariul galben, având o rată de infectare de 1,96. Timiș este singurul județ aflat în scenariul roșu, rata de infectare fiind de 3,17. La pol opus, județul Vrancea are cea mai mică rată de infectare, de 0,41 la mia de locuitori.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter