Ungaria s-a oferit să ne ajute cu tratarea pacienților cu COVID-19

De Unica.ro, pe

Ministerul de Externe din Ungaria a înaintat către autoritățile române o scrisoare oficială, prin care își exprimă disponibilitatea de a ajuta în tratarea pacienților cu COVID-19.

Propunerea lui vine în contextul în care numărul de cazuri de COVID-19 din România a crescut, iar numărul de paturi din spitale este unul insuficient, conform Reuters.

„Ministrul de externe Peter Szijjarto a oferit sprijin din partea Ungariei pentru tratarea pacienţilor cu coronavirus, într-o scrisoare transmisă în weekend”, arată ministerul de Externe de la Budapesta, citat de Libertatea.

La rândul său, Ministerul Afacerilor de la București a mulțumit oficialilor pentru disponibilitatea de a ajuta sistemul medical din România. Mai mult, a transmis mesajul oficialilor maghiari către Ministerul Sănătății și cel de Interne prin intermediul IGSU.

Citește și: Raed Arafat explică de ce accesul în restaurante nu se mai face pe bază de testare când rata de infectare e mai mare de 6 la mie

Citește și: Medic: „A treia doză de vaccin anti-COVID-19 e de 10 ori mai eficientă decât a doua”

Citește și: Medicul Valeriu Gheorghiță: România este deja în scenariul în care se afla anul trecut Italia

Citește și: Expertă OMS: „Ne aflăm chiar la jumătatea acestei pandemii”

„Ministerul Afacerilor Externe a transmis disponibilitatea exprimată de autoritățile ungare autorităților naționale competente, respectiv Ministerului Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne/Inspectoratul General Pentru Situații de Urgență (care este și punctul naţional de contact în relaţia cu structurile internaţionale de profil, inclusiv Mecanismul European de Protecție Civilă al UE), urmând ca acestea să evalueze necesitatea apelării la sprijin extern și să ia măsurile necesare, conform atribuțiilor acestora”, explică MAE într-o postare pe Facebook.

Ministrul de interne Lucian Bode a spus deja că ia în calcul transferul bolnavilor în străinătate, întrucât numărul zilnic de îmbolnăviri din România se îndreaptă către 20.000 de cazuri noi pe zi.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter