Un preot bolnav de COVID-19 din Cluj a mers la enoriași de Bobotează: „Chiar ne-a întrebat dacă suntem de acord să sărutăm Sfânta Cruce”

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 12 ianuarie 2022, 19:18

Un preot ortodox din Cluj a mers la enoriași de Bobotează pentru a sfinți casele oamenilor, fiind infectat cu COVID-19.

Autoritățile din Cluj au declanșat o anchetă epidemiologică, pentru a afla cu cine a intrat în contact un preot ortodox din Sânnicoară, care ar fi fost bolnav de COVID-19 când a sfințit casele enoriașilor, după cum arată Foaia Transilvană, citată de G4Media.

Preotul a sfințit casele oamenilor în perioada 30 decembrie – 4 ianuarie, conform prefectului de Cluj, Tașnadi Szilard. Soția lu avea deja simptome de COVID-19. „Ancheta încă nu este gata, se verifică dacă a avut loc vreo slujbă, la câte persoane și la cine a fost preotul în cauză”, a zis Szilard. „Însă, cu titlu preliminar, pot să vă precizez faptul că, atât preotul, cât și soția, sunt vaccinați cu 3 doze”.

Prefectul Szilard a mai adăugat că „la casele vizitate, atât preotul, cât și cei care îl însoțeau au purtat mască, au păstrat distanța și nu au intrat în case”, potrivit Libertatea. Deși prefectul susține că soția prefectului a fost confirmată cu COVID-19 pe 5 ianuarie, localnicii au dubii.

Citește și: Vedete care au avut COVID-19 în 2021 și experiențele lor

Citește și: Sute de mii de români riscă să rămână fără curent electric dacă țin prea multe aparate în priză

Citește și: Optimism în noul an despre evoluția pandemiei de COVID-19: „Ziua în care virusul va deveni endemic”

Citește și: Situație bizară la Galați: o pensionară a fost informată de regia de utilități că a murit și că nu mai are nevoie de apă

Un locuitor din Sânnicoară a zis: „Simptomele nu au apărut așa de pe o zi pe alta, iar doamna preoteasă nu degeaba a fost internată în spital. Dacă a fost internată a avut ceva simptome”.

Enoriașii susțin că preotul a intrat în casele lor, unde a stropit cu apă sfințită și i-a îndemnat pe oameni să sărute icoana. „La mine în casă a fost, a intrat, a oficiat ritualul religios și chiar ne-a întrebat dacă sutem de acord să sărutăm Sfânta Cruce, cerere cu care noi am fost de acord”, a mai zis un localnic. „Ce să spună și prefectul, că nu și-ar pune în cap Biserica Ortodoxă”.

Un alt localnic a amintit că preotul ar fi trebuit să se gândească la sănătatea oamenilor: „În sat, aici, locuiesc foarte multe persoane nevaccinate. În plus, sunt și mulți locuitori trecuți de 70 de ani. Avem și oameni de 90 de ani. Din câte se spune la televizor, persoanele trecute de 70 de ani sunt cele mai afectate de acest virus, chiar dacă sunt vaccinate”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter