Măsuri extreme: angajați încuiați în clădirea de birouri, după depistarea unui singur caz de infectare cu Omicron

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 17 ianuarie 2022, 17:41

Angajații dintr-o clădire de birouri au fost încuiați acolo, după depistarea unui singur caz de infectare cu varianta Omicron de coronavirus.

Acest lucru s-a întâmplat în Beijing, în condițiile în care China are o politică „zero COVID”, care implică testări în masă, carantine generale și izolare de lungă durată înainte și după călătorii, după cum arată CNN.

Duminică, personalul de control COVID a introdus cutii cu perne și lenjerii de pat prin intrarea cu pază strictă, cu scopul ca acestea să fie folosite de angajații blocați. Clădirea a fost încuiată, iar toți angajații au fost testați după ce un singur angajat a fost depistat pozitiv cu Omicron. Acesta este primul caz de infectare cu Omicron din Beijing.

Există riscul ca oamenii din clădire să fie nevoiți să rămână acolo mai mult timp, întrucât autoritățile chineze plănuiesc ca Jocurile Olimpice de iarnă programate la Beijing între 4-20 februarie să se desfășoare fără probleme.

Autoritățile de la Beijing s-au temut de izbucnirea unui focar Omicron în oraș, în condițiile în care un astfel de focar a fost depistat în Tianjin, un oraș port aflat la 30 de minute de Beijing, despărțit de o cale ferată de mare viteză.

Citește și: Optimism în noul an despre evoluția pandemiei de COVID-19: „Ziua în care virusul va deveni endemic”

Citește și: Studiu: Omicron provoacă forme mai ușoare de COVID-19 chiar și la nevaccinați

Citește și: Bill Gates, previziuni optimiste: „După ce trece valul Omicron, COVID-19 va fi ca gripa sezonieră”

Citește și: Alexandru Rafila: Gradul de ocupare al paturilor pentru pacienții de COVID-19 este de 16%

Femeia din clădirea de birouri încuiată a fost depistată cu Omicron nu a părăsit capitala în ultimele 14 zile, lucru care a ridicat temeri în rândul autorităților legate de o posibilă infectare comunitară.

Mai mult, complexul rezidențial unde locuiește femeia infectată se află la 15 minute de mers cu mașina față de Parcul Olimpic. Întreaga comunitate a fost închisă, rezidenții fiind testați. Jurnaliștii CNN care au trecut pe lângă complex au confirmat că în afara acestuia există bariere mari, care împiedică pe oricine să iasă sau să intre.

Autoritățile au publicat în presa de stat și istoricul de călătorie al femeii pe o perioadă de două săptămâni (perioada în care ar fi putut să se infecteze), după cum arată Libertatea. Pe listă se află stații de metrou, băi publice, un supermarket, un centru comercial de lux, un restaurant celebru, un cinematograf, un coafor, un local de stand-up comedy și un parc de schi.

Peste 16.000 de persoane prezente în aceste locații au fost deja testate, cu rezultate negative. Autoritățile au sugerat posibilitatea ca femeia să fi contractat virusul după manipularea corespendenței internaționale.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter