O tânără din București și-a oferit încălțările unei refugiate din Ucraina

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 16 martie 2022, 16:05

O tânără voluntară din București și-a oferit încălțările unei refugiate însărcinate din Ucraina. Pentru a se proteja, ucraineanca și-a părăsit în grabă locuința, de patru zile umblând la temperaturi scăzute cu papuci de casă în picioare.

Bucureșteanca a zărit întâmplător femeia însărcinată urcând într-un tren. Fără a sta pe gânduri, tânăra a urcat în grabă în urma ei, și-a dat încălțările jos și i le-a oferit. Imaginile video cu gestul său înduioșător au făcut înconjurul Internetului.

O tânără din București și-a oferit încălțările unei refugiate din Ucraina

Ucraineanca a fost emoționantă până la lacrimi de gestul altruist al tinerei. Femeile și-au zâmbit, s-au îmbrățișat, bucureșteanca ulterior coborând din tren. În continuare, situația din Ucraina este extrem de tensionată, din ce în ce mai mulți refugiați, în special femei, copii și oameni în vârstă, se adăpostesc în țara noastră, în Republica Moldova, Polonia, Ungaria și Slovacia.

Marți, ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, a declarat că până luni au intrat în România peste 460.000 de refugiați ucraineni. Oficialul a adăugat că acest număr va crește dacă ofensiva rusă nu va lua sfârșit, conform Organizației Internaționale pentru Migrație, dar și dacă războiul va înceta, din punctul lui de vedere.

Bogdan Aurescu a explicat că ucrainenii ar putea continua să vină în România și după încetarea războiului din cauza deteriorării considerabile a condițiilor de viață, ca urmare a războiului din Ucraina, declanșat de Rusia.

Articolul continuă după recomandări

Citește și:

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, despre negocierile cu Ucraina: „Există oarece speranțe de a ajunge la un compromis”

Zi decisivă pentru încheierea războiului din Ucraina. Negocierile dintre miniștrii de Externe din Rusia și Ucraina s-au încheiat

Alexandru Ciucu, în lacrimi vorbind despre refugiații din Ucraina: „Un val de disperare”

Șeful NATO: „Vom proteja și apăra fiecare centimetru de teritoriu aliat”

La ordinul președintelui rus Vladimir Putin, Ucraina a fost invadată pe trei fronturi în dimineața zilei de 24 februarie.

Liderul de la Kremlin a pornit o „operațiune militară specială” pentru „demilitarizarea și denazificarea” Ucrainei, cu scopul, spune el, „protejării populației din regiunea Donbass”, care, tot potrivit lui, „a cerut ajutorul Rusiei și a fost ținta abuzurilor și genocidului din partea regimului de la Kiev în ultimii opt ani”.

În ciuda acestor declarații și a promisiunii că vor fi atacate doar așezările militare, imaginile bombardamentelor din Ucraina îl contrazic. În zilele care au urmat, Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii, Canada, Marea Britanie, precum și alte state au impus sancțiuni economice Rusiei.

Foto: Captură YouTube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter