Militarii ruși au intrat prin efracție într-o casă din Ucraina, l-au ucis pe proprietar și i-au violat soția

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 23 martie 2022, 16:10

Procuratura ucraineană acuză miercuri, 23 martie, mai mulți militari ruși de comiterea unor infracțiuni sexuale în Ucraina, relatează Agenția France-Presse, citată de News.ro.

Militarii ruși au intrat prin efracție într-o casă din Ucraina, l-au ucis pe proprietar și i-au violat soția

„Militarii au intrat prin efracție într-o casă, într-un sat, l-au ucis pe proprietarul neînarmat și au violat-o pe soția acestuia, amenințându-i copilul”, acuză prim-vicepremierul Afacerilor Externe, Emine Dzhaparova.

„Identitatea unuia dintre militari a fost stabilită”, a anunțat aceasta.

Încă de la începutul lunii martie, ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, declara că soldații ruși au comis violuri în orașele ucrainene.

La vremea aceea, Reuters preciza că nu a putut verifica acuzația din surse independente. Șeful diplomației ucrainene nu a adus și dovezi în sprijinul afirmației sale.

„Când bombele cad asupra orașelor noastre, când soldații violează femei în orașele ocupate, și avem, din păcate, numeroase cazuri în care soldați ruși au violat femei în orașe ucrainene, este dificil, bineînțeles, să vorbim despre eficiența dreptului internațional”, a spus Kuleba la un eveniment la Chatham House din Londra, potrivit Reuters.

„Însă acesta este singurul instrument al civilizației pe care îl avem la dispoziție pentru a ne asigura că, în cele din urmă, cei care au declanșat acest război vor fi aduși în fața justiției”, a mai declarat Kuleba.

Articolul continuă după recomandări

Citește și:

O ucraineancă, mamă a patru copii, emoționată de gestul unui român dintr-o benzinărie

O tânără din Ucraina a filmat condițiile din adăposturile pentru refugiați din România

Curtea Penală Internațională a anunțat pe 3 martie lansarea unei investigații pentru crimele de război pe care armata rusă le-ar fi comis în timpul invadării Ucrainei.

În dimineața zilei de 24 februarie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat invadarea Ucrainei pe trei fronturi.

Liderul de la Kremlin a pornit o „operațiune militară specială” pentru „demilitarizarea și denazificarea” Ucrainei, cu scopul, spune el, „protejării populației din regiunea Donbass”, care, tot potrivit lui, „a cerut ajutorul Rusiei și a fost ținta abuzurilor și genocidului din partea regimului de la Kiev în ultimii opt ani”.

În ciuda acestor declarații și a promisiunii că vor fi atacate doar obiective militare, imaginile bombardamentelor din Ucraina îl contrazic. În zilele care au urmat, Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii, Canada, Marea Britanie, precum și alte state au impus sancțiuni economice Rusiei.

Foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter