Mesajul unui preot din Vrancea: „Vaccinaţi-vă! Păziţi-vă! Rugaţi-vă! Dumnezeu se descoperă şi prin ştiinţă”

Un preot din Vrancea îndeamnă oamenii să creadă atât în Dumnezeu, cât și în știință când vine vorba de vaccinarea anti-COVID-19.

Este vorba despre preotul Valeriu Iulian Roșcan, care transmite pe pagina lui de Facebook că ducem un „război cu un virus nemilos, care nu ține cont de dragostea și trăirile noastre” și îi îndeamnă pe oameni să se vaccineze, pentru că este cea mai bună modalitate de protecție anti-COVID-19.

Preotul a povestit despre cazul finului său, un bărbat de 42 de ani, care a murit de COVID-19 în numai zece zile de la infectare. El a spus că bărbatul nu poate fi ridicat de la morgă, întrucât întreaga familie este infectată.

„Cu multă tristeţe şi lacrimi vărsate, vă scriu, gândindu-mă ca suntem într-un mare război…, un război cu un virus nemilos, ce nu ţine cont de dragostea şi trăirile noastre!” a scris preotul Valeriu Iulian Roșcan, citat de Libertatea.

Citește și: Predica unui cunoscut preot bucureștean: „Noi, preoții, vă putem da sfaturi în legătură cu mântuirea, nu vă putem da sfaturi medicale”

Citește și: Capcana bolii COVID-19: de ce atâția oameni cred că sunt bine până în ultimul moment

Citește și: CNN, despre criza sanitară din România: „Ezitare la vaccinare, mesaje guvernamentale slabe și reticență la adresa autorităților”

Citește și: Alina Pușcău, prima imagine după ce s-a vindecat de COVID-19

El a adăugat: „Acest virus nenorocit mi-a luat de lângă mine unul dintre finii mei iubiţi, la doar 42 de ani, un om voinic, plin de viaţă şi optimism, pe care în urma infectării cu acest COVID-19, în doar 10 zile, l-a smuls dintre noi ducându-l spre o groapă în pământ rece şi întunecat! Ce tragedie! Toată familia infectată, el (finul), la morgă, încă nu se ştie când are loc înmormântarea, pentru că toţi din familie sunt bolnavi”.

Preotul îi sfătuiește pe oameni să se vaccineze, amintindu-le că știința și credința pot coexista: „Sfatul meu, dacă avem la îndemână vaccinul, care este singura variantă de a ne ocroti, uzaţi de el! Nu lăsaţi ca astfel de tragedii să se mai repete! Vaccinaţi-vă! Păziţi-vă! Rugaţi-vă! Dumnezeu se descoperă şi prin ştiinţă”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter