Liderul separatist din Donețk vrea să transforme Mariupolul într-o stațiune: „Rusia este aici pentru totdeauna”

De Unica.ro, pe

Liderul separatist din Donețk vrea să transforme Mariupolul într-un oraș-stațiune, având sprijinul „celei mai mari țări frumoase, Rusia”, după cum arată CNN.

Șeful autoproclamatei Republici Populare Donețk, Denis Pușilin, a spus locuitorilor din Mariupol că vrea să transforme orașul-port în stațiune. După ce a participat la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Victoriei, el a spus: „Rusia este aici pentru totdeauna, iar voi sunteți în sfârșit acasă. Acum acesta este teritoriul Republicii Populare Donețk pentru totdeauna. Nimeni nu ni-l va lua”.

Denis Pușilin a spus locuitorilor, citat de agenția de presă de stat rusă TASS: „Avem putere, avem oportunități, avem sprijinul celei mai mari țări frumoase – Rusia. Sarcina este de a face din Mariupol un oraș-stațiune, ceea ce nu a fost posibil până acum”.

În prezent, Mariupolul, un oraș-port strategic la Marea Azov a fost distrus aproape în totalitate în urma asediului armatei ruse. Singurul loc necucerit a rămas uzina Azovstal. Aceasta a fost luată cu asalt din nou luni, în timpul paradei de Ziua Victoriei, în care rușii și-au etalat forțele armate la Moscova.

Citește și: Vladimir Putin, semne de slăbiciune la parada militară: și-a acoperit picioarele cu o pătură. „Există motive să ne îngrijorăm pentru el”

Citește și: Comisarul pentru Drepturile Omului în Ucraina: „Copiii au fost violați în fața părinților și părinții în fața copiilor lor”

Citește și: Un bunic ucrainean care și-a pierdut soția, fiul și fiica în război, rămas să aibă grijă de nepotul rănit: „Rușii sunt o armată barbară. Sunt sute de familii în situația asta. Pentru ce?”

Citește și: Cadavrele unor copile mai mici de 14 ani, dezbrăcate și agățate în copaci, în Ucraina: „Abia atunci am înțeles că e mai rău decât mi-am imaginat”

Voluntarii care se ocupă de dărâmăturile clădirilor distruse de bombardamente susțin că sub fiecare casă dărâmată găsesc zeci de cadavre. „Cei care sunt mai slabi de înger spun că simt că înnebunesc să vadă atâta moarte”, a transmis consilierul primarului Mariupol, Petro Andriușcenko, într-o postare de pe canalul său de Telegram.

Pușilin a spus despre uzina Azovstal că aceasta „a afectat negativ ecologia orașului”. „Dacă Azovstal nu este restaurat, atunci vom face o stațiune”, a zis el, după cum relatează Libertatea. Acesta a mai spus că o asemenea măsură ar crea locuri de muncă suplimentare și ar aduce venituri orașului.

Totodată, Pușilin a spus că Donețk se confruntă cu sarcina de a recâștiga controlul asupra teritoriilor sale, înainte de a decide asupra viitorului său. „De îndată ce ajungem la granițele constituționale ale Republicii Populare Donețk, acestea sunt granițele fostei regiuni Donețk, vom lua decizia”, a zis acesta. „Acum sarcina principală este să ne eliberăm toate pământurile, să începem reconstrucția orașelor”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter