Rusia, acuzată că ar fi răpit sute de ceceni pentru a îi trimite cu forța la război în Ucraina

De Unica.ro, pe

Rusia ar face „răpiri în masă” în Cecenia, acuză mai multe organizații pentru drepturile omului. Cetățenii ar fi obligați să lupte ca „voluntari” în Ucraina.

Sute de ceceni ar fost răpiți din casele lor și „obligați să semneze un document prin care declară că sunt voluntari ce urmează să fie trimiși în Ucraina”, acuză 1Adat, un grup care luptă pentru drepturile omului, împotriva corupției din Cecenia și a propagandei rusești, potrivit dailymail.co.uk.

Citește și: Julia Roberts, siluetă de invidiat la 54 de ani, în costum de baie

Actrița Chrissy Metz a slăbit 45 de kilograme în cinci luni: „Vreau să am un corp sănătos!”

Ileana Badiu a pierdut 8 sarcini înainte să devină mamă

Cea mai nereușită ținută de la Festivalul de la Cannes 2022

Cecenii, răpiți și forțați să se declare voluntari

Dacă se opun, oamenii sunt amenințați de autoritățile ruse cu dosare penale.

Toți cei care merg în Ucraina în acest mod sunt folosiți pe linia frontului, sunt carne de tun, mai susține grupul 1Adat.

Și asociația Vayfond a dezvăluit în luna mai că a primit zeci de mesaje de la ceceni fără experiență militară, care au dezvăluit că sunt obligați să meargă în război, deși nu-și doresc.

Cu toate că nu își doresc sub nicio formă să meargă la război, trebuie să o facă împotriva voinței lor. În plus, în caz de rănire sau deces, documentele prevăd beneficii financiare foarte mici și nu cele anunțate de propagandă, mai dezvăluit organizația pentru drepturile omului, potrivit Digi24.

Liderul cecen a amenințat și Polonia

Liderul Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov, este un protejat al președintelului rus Vladimir Putin și aliatul Rusei în războiului împotriva Ucrainei. Forțele sale armate au fost încă din primele zile ale invaziei în Ucraina pentru a ajuta armata rusă.

Recent, acesta a amenințat Polonia: „După Ucraina, dacă ni se dă ordin, în șase secunde vă vom arăta de ce suntem în stare!”.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter