Fenomenul bullying. Ce experiment interesant au făcut profesorii unei școli

De Ioana Tătaru, pe Ultimul update Miercuri, 12 decembrie 2018, 16:21
Pentru a-i face pe cei mici să înțeleagă ce înseamnă cu adevărat fenomenul bullying, profesorii unei școli au făcut un experiment foarte interesant! Au introdus în cutii separate, două flori de aceeași specie - uneia i s-au adresat cuvine încurajatoare, în schimb cealaltă floare „a fost descurajată”.

Primei flori i-au adresa cuvinte de tipul: „Nimeni nu te place” , „Nimeni nu observă că ești în această sală”, „Ești o greșeală”, „Ești nefolositoare”, „Nici măcar nu ești verde”, „Ești vestejită” sau „Chiar ești în viață?”, așa cum se întâmplă în cazul copiilor care sunt victimele fenomenului bullying. În schimb, celeilalte flori, i s-au adresat cuvinte frumoase precum: „Te plac așa cum ești. Mă simt fericit atunci când inflorești” sau „Ești frumoasă”.

This plant was bullied for a month

Publicată de Be Inspired. Aspire. pe Miercuri, 5 Septembrie 2018

„Am început să observ cum prima floare, care a fost bullied, a început să atârne în jos”

În urma experimentului, cele două flori s-au dezvoltat diferit. Prima floare, căreia i s-au adresat cuvinte descurajatoare, s-a ofilit. În schimb, cea de-a doua, care a fost complimentată, a crescut într-un mod uimitor și s-a transformat într-o floare de admirat.

„Am început să observ cum prima floare, care a fost bullied, a început să atârne în jos” , a spus una dintre elevele care au luat parte la experiment.

„Când floarea a fost complimentată, a început să înflorească și să fie mult mai frumoasă”, a mărturisit un alt elev.

Profesorii spun că astfel de proiecte îi ajută pe cei mici să fie mai înțelegători: „Dacă limbajul celor din jur a avut efect asupra plantelor, este clar că va avea și asupra oamenilor”, a spus o elevă.

71 % dintre copiii din U.S. spun că au asistat la o situație de bullying în școli. Cei mai mulți evită să mai meargă la școală pentru a se simți în siguranță.

Sursa foto: Shutterstock.com

Sursă video: Facebook

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter