Femeie însărcinată din Ucraina, bătută și torturată de o femeie ofițer din Rusia

De Unica.ro, pe

Tot mai multe povești cutremurătoare din Ucraina ies la suprafață, arătând magnitudinea traumelor pe care le lasă războiul rușilor.

Soldații ruși patrulează pe străzile din sudul Ucrainei, jefuind locuințe, răpesc, violează, bat și torturează localnici, după cum acuză aceștia din urmă. O femeie din Ucraina a spus pentru site-ul rus independent: „Nici măcar nu avem voie să aprindem lumina în case”.

Orașul ucrainean Herson a fost ocupat de forțele ruse la început de martie, după cum a informat administrația de la Kiev. Rusia ar plănui să organizeze un fals referendum pentru independența în regiune. De teamă, jumătate dintre oameni și-au părăsit casele, iar o cincime din locuitorii din preajma Hersonului au făcut același lucru. Cei care au rămas au organizat proteste pro-Ucraina. Însă forțele ruse au instaurat o politică a terorii, potrivit acestora.

Mărturiile localnicilor arată teroarea prin care trec zilnic. Olga a povestit reacția soldaților ruși când i-au percheziționat casa, după cum relatează Libertatea: „Când a sosit tatăl meu, l-au dus înăuntru și au percheziționat toată casa: sertare, rafturi, genți, computere. În urmă cu aproximativ șapte ani, când eram încă studentă, am fost membră a Clubului European. Soldații au găsit un mic steag al UE în camera mea. L-au rupt în bucăți”.

La plecare, soldații l-au luat pe tatăl femeii cu ei, spunând că vor avea o mică discuție și că îl vor aduce înapoi imediat. Ea a zis: „Se întâmpla pe 7 mai. Nu s-a mai întors și nu știm nimic despre el de atunci”.

Citește și: Condiția impusă de Rusia pentru a purta discuții cu Occidentul

Citește și: Cine este Igor Zelenski, iubitul uneia dintre fiicele lui Vladimir Putin și tatăl copilului ei

Citește și: Volodimir Zelenski și soția sa, Olena, împreună în public, pentru prima dată de la începutul războiului

Citește și: Finlanda și Suedia și-au depus cererile de aderare la NATO: „Este un moment istoric”

O altă femeie, Anastasia, a vorbit despre felul în care soldații ruși s-au manifestat când le-au invadat orașul: „La începutul lunii martie, trupele ruse s-au simțit deja ca acasă în Herson: au pus semnul Z pe toate vehiculele lor, atât militare, cât și civile. Localnicii au ieșit în stradă în semn de protest până când ocupanții au început să-i atace. O vreme, au tras în aer, așa că oamenii au continuat să se ralieze. Apoi, au trecut la gaze lacrimogene și la bombe sonore”.

Serghei, un voluntar în Herson, a dezvăluit detalii despre cazul unei femei însărcinate care a fost tratată cu brutalitate de armata rusă. „În prima jumătate a lunii martie, o femeie însărcinată a fost oprită pe stradă de o patrulă rusă”, a zis el. „I-au scotocit buzunarele și i-au verificat telefonul, în care au găsit o conversație cu un prieten care servește în Forțele Armate ale Ucrainei”.

Ce a urmat pentru femeie a fost un chin greu de descris. Serghei a relatat: „Din cauza legăturii ei cu armata ucraineană, au băgat-o în mașină, i-au pus o pungă pe cap și au dus-o la o unitate, unde a fost interogată și torturată mai multe ore. În mod uluitor, o femeie ofițer a fost cea care a bătut-o și a torturat-o. În timp ce bărbații o amenințau că o violează. La final, au aruncat-o din mașină pe stradă și i-au strigat: «Ar trebui să fii recunoscătoare că nu te-am omorât»”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter