Fără măști și distanțare socială: cum a reușit o insulă de lângă Marea Bitanie să scape de COVID-19

De Unica.ro, pe
În timp ce mare parte din lume se luptă cu COVID-19, Insula Man din arhipelagul britanic a revenit la un stil de viață normal, fără măști și distanțare socială.

Insula Man are o populație de 85.000 de persoane, iar în timpul pandemiei a înregistrat 434 de cazuri de COVID-19. Autoritățile au impus o carantină dură de 25 de zile pentru a scăpa de virus. În decursul acestei perioade, aproape totul a fost închis. Restricțiile au fost ridicată după ce timp de 20 de zile, pe insulă nu a mai apărut niciun nou caz de COVID-19.

„Un moment de ușurare și de sărbătoare”, a zis premierul insulei, Howard Quayle cu privire la momentul în care restricțiile au fost ridicate, iar măștile și distanțarea socială au ajuns să nu mai fie obligatorii. Acesta a mai spus că revenirea la normalitate este, de fapt, un rezultat al „determinării colective, al simțului datoriei și al spiritului comunitar al oamenilor din Insula Man”, potrivit Libertatea. Cu toate astea, el a amintit oamenilor că este important să rămână vigilenți.

Citește și: Gest impresionant: un cuplu de octogenari internați cu COVID-19, reuniți pentru o cină împreună

Mark Ellison, proprietar al unui bar de pe insulă, a spus că perioada de carantină a fost cumplită pentru afacerea lui și că este „minunat” să poată servi din nou clienți, dar și că este „mai mult decât mândru” că insula a scăpat de virus și restricții.

Autoritățile din Insula Man au decis să păstreze insula închisă pentru persoanele care nu sunt rezidenți ai insulei, pentru a evita apariția de noi cazuri.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter