Emmanuel Macron, mesaj pentru nevaccinați: „Pe cei nevaccinaţi, chiar vreau să-i enervez. Aceasta este strategia”

De Unica.ro, pe

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că vrea să îi enerveze pe cei care nu s-au vaccinat anti-COVID-19, remarca sa atrăgând reacții dure din partea opoziției.

Cu mai puțin de patru luni înainte de următoarele alegeri prezidențiale din Franța, Emmanuel Macron a făcut declarații tăioase la adresa persoanelor nevaccinate anti-COVID-19. „Pe cei nevaccinaţi, chiar vreau să-i enervez”, a zis el pentru ziarul Le Parisien, citat de Digi24. „Şi astfel, vom continua să o facem, până la sfârşit. Aceasta este strategia”.

Anul trecut, Franța a instituit un certificat verde, care împiedică persoanele care nu au un test PCR sau o dovadă a vaccinării să intre în restaurante, cafenele și alte locuri de acest gen. Guvernul ia în considerare transformarea certificatului verde într-unul de vaccinare, astfel încât doar cei vaccinați îl pot obține.

„Nu îi voi trimite la închisoare, nu îi voi vaccina cu forţa”, a spus Emmanuel Macron. „Aşa că trebuie să le spunem: de la 15 ianuarie, nu veţi mai putea merge la restaurant, nu veţi putea bea o cafea, nu veţi putea merge la teatru, la cinema”.

Citește și: Optimism în noul an despre evoluția pandemiei de COVID-19: „Ziua în care virusul va deveni endemic”

Citește și: Ce s-a întâmplat cu profesoara de biologie care a vaccinat anti-COVID-19 un elev la ea acasă

Citește și: Managerul Spitalului Universitar București, despre valul 5: „Este îngrijorător ce se întâmplă”

Citește și: Vedete care au avut COVID-19 în 2021 și experiențele lor

În exprimarea sa, Macron a folosit expresia „emmerder”, care poate fi tradusă prin „a scoate din sărite” și care este considerată a fi „foarte informală” de dicționarul francez Larousse, după cum arată Mediafax. Accest lucru a stârnit un val de critici din partea opoziției.

„Un preşedinte nu ar trebui să spună aşa ceva”, a scris pe Twitter liderul extremei drepte, Marine Le Pen. „Emmanuel Macron nu este demn de funcţia sa”.

Președintele francez a mai spus în interviu că se gândește să candideze pentru un mandat nou în luna aprilie, dar nu și-a anunțat încă intenția în mod implicit.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter