Drama unei ucrainence: „Mi-a pus arma la tâmplă și m-a violat. Era cecen”

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 13 aprilie 2022, 13:06

O ucraineancă în vârstă de 50 de ani le-a povestit jurnaliștilor BBC chinurile prin care a trecut pe 7 martie, după ce un soldat cecen a năvălit în casa ei, aflată într-o zonă rurală, la 70 de km de Kiev.

Drama unei ucrainence: „Mi-a pus arma la tâmplă și m-a violat. Era cecen”

„Cu arma la tâmplă m-a dus într-o altă casă și mi-a zis: «Dezbracă-te sau te împușc!». M-a violat acolo. În timp ce făcea asta, au intrat alți patru soldați. Am crezut că s-a zis cu mine. Dar l-au gonit pe cecen de acolo”, a povestit Anna.

„În urma soldaților ruși am găsit droguri și Viagra. Se drogau și erau mai tot timpul beți”, a mai povestit.

Când s-a întors acasă, și-a găsit soțul împușcat în abdomen. Din cauza rănilor, bărbatul s-a stins din viață două zile mai târziu. „A încercat să alerge după mine, să mă salveze, dar a fost împușcat”, a mai declarat.

Anna și-a înmormântat soțul în curtea casei. O cruce înaltă de lemn stă așezată la capătul mormântului.

În estul și sudul Ucrainei, oamenii trăiesc în continuare sub teroarea exploziilor. O cameră de supraveghere a surprins momentul în care mai multe rachete rusești cad în mijlocul străzii, într-un cartier din Harkov, al doilea cel mai mare oraș din Ucraina.

Articolul continuă după recomandări

Citește și:

Ce i-a spus ministrul-adjunct al Apărării din Rusia unui soldat care și-a pierdut piciorul în Ucraina

Președintele Volodimir Zelenski: Rusia blochează ajutorul umanitar în Mariupol pentru a ascunde „mii” de victime

O ucraineancă, mamă a patru copii, emoționată de gestul unui român dintr-o benzinărie

O tânără din Ucraina a filmat condițiile din adăposturile pentru refugiați din România

O altă rachetă aterizează în apropierea unor oameni, tot în Harkov. Doi dintre ei cad la pământ, dar reușesc să se ridice. În același timp, forțele ucrainene detonează controlat minele lansate de ruși asupra cartierelor din Harkov.

„Are un cronometru care se autodistruge. E setată să explodeze într-un interval de 3 și 40 de ore”, a explicat un localnic.

În Mariupol ar fi zeci de mii de morți printre ruine, declară președintele Volodimir Zelenski. Potrivit unor analiști, rușii ar putea prelua controlul asupra orașului-port în zilele următoare.

Dar combatanții batalionului Azov, care rezistă rușilor de șapte săptămâni, nu vor să se predea. Luptele și bombardamentele nu contenesc nicio oră în Mariupol.

Reprezentanții batalionului Azov spun că rușii ar fi folosit deja arme chimice în Mariupol. Mai mulți oameni au probleme respiratorii și neurologice, după ce o dronă ar fi eliberat o substanță toxică asupra soldaților și civililor.

Imagine cu caracter ilustrativ: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter