Derapaj al Episcopului Giurgiului: „Incendiile din spitale, o făcătură”

De Unica.ro, pe

Peste 65% din populația României nu este vaccinată în prezent, iar peste 90% dintre decese sunt la persoanele nevaccinate.

Situația i-a îngrijorat pe experții OMS, care urmează să trimită o delegație în România, pentru a analiza de ce o țară care are acces la toate vaccinurile are o rată de imunizare anti-COVID-19 atât de mică.

Biserica se implică și ea în campania de vaccinare. Dacă unii preoți caută să îi convingă pe oameni să aibă încredere în știință și credință, alții prezintă enoriașilor informații false, prezentându-le ca fapte reale. Unele dintre aceste informații false răspândite de preoți sunt că vaccinul este experimental, că românii primesc ser expirat, că incendiile din spitale sunt „făcătură”.

Episcopul de Giurgiu a șinut slujba de Sfânta Parascheva din comuna Adunații Copăceni, unde incidența cazurilor de COVID-19 este de peste 13 la mie, iar rata de vaccinare este de 18%. În timpul predicii, el a spus oamenilor prezenți că vaccinurile ar fi expirate, iar incendiile din spitale nu sunt reale.

Citește și: OMS: în ritmul actual, România are nevoie de doi ani și jumătate să ajungă la 70% din populație vaccinată anti-COVID-19

Citește și: Mesajul unui medic pentru nevaccinați: „Dragi români, fain că v-aţi ţinut tari şi nu v-aţi vaccinat. Hai, parastase!”

Citește și: Avertismentul medicilor cu privire la medicamentele pe care mulți bolnavi COVID-19 le iau fără consult: Puteți muri de la ele

Citește și: Așa arată epuizarea cadrelor medicale care luptă cu COVID-19: o asistentă se odihnește pe o cutie de carton

„Să vă rugaţi lui Dumnezeu ca să vă dea putere să vă duceţi crucea mai departe, rămâneţi în Biserică, nu vă smintiţi de ceea ce vedeţi la TV”, a fost declarația Preasfințitului Ambrozie, episcop de Giurgu. „Nu vă speriaţi nici de Covid, nu vă grăbiţi să vă vaccinaţi, lăsaţi-i pe ei să se vaccineze întâi, întâi toţi parlamentarii şi toţi senatorii şi deputaţii, şi la urmă, de o mai rămâne vreun vaccin din astea 120 de milioane cumpărate de Cîţu, abia atunci să vă vaccinaţi, că sunt expirate şi încearcă să le vândă în străinătate”.

El a mai spus: „Vedeţi? Dau foc românilor în spitale! Cum se poate? S-a întâmplat la Bucureşti, pe urmă s-a întâmplat la Iaşi, la Constanţa, ard de vii în spitale! Sigur că e o făcătură! Nu se poate ca în mileniul ăsta al treilea în care trăim noi să nu ai detector de fum acolo, să nu ai paznici de noapte! Să ardă oamenii cu branule pe mâini şi legaţi de pat! Atât de mult şi-au bătut joc de ţară şi de noi”.

Digi24 l-a consultat pe purtătorul de cuvânt al Episcopiei Giurgiu pentru un punct de vedere, iar acesta a răspuns: „Episcopul Giurgiului a reclamat în predica sa nevoia de informare constantă și susținută din partea autorităților cu privire la vaccin și campania de vaccinare, informare corectă, ce ar trebui să vină din partea celor ce au atribuții în această zonă. De altfel, Preasfinția Sa a cerut exemplul personal al tuturor parlamentarilor când vine vorba de vaccinare și a insistat pe ideea că orice act medical trebuie consimțit si informat”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter